NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Samen voor de toekomst van de metaalsector!

Samen voor de toekomst van de metaalsector!

Op dinsdag 14 mei 2024 komen meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten uit metaalrichtingen tot in Antwerp Expo voor de beurzen Welding Week – Metal – Subcontracting.

Na bijna 5 jaar is Welding Week – Metal – Subcontracting eindelijk terug! Op die jaren is er ontzettend veel veranderd, maar één ding bleef hetzelfde: lasser en metaalbewerker zijn nog steeds knelpuntberoepen.

Om de toekomst te verzekeren, openen we daarom traditioneel deze beurzen met een studentendag op dinsdag 14 mei in Antwerp Expo. Voor deze editie hebben we samen met verschillende partners een onovertroffen aanbod voor de nieuwste generatie metaalbewerkers en lassers.

  • Zo reikt Belmetal (platform voor metaalhandelaars) de Steel Warriors award uit. Tijdens deze nationale scholenwedstrijd, geopend door Minister Ben Weyts, maken 26 scholen een stabiele, mooie en functionele constructie uit staal. Deze projecten zullen te bewonderen zijn op de beursvloer waar de winnaar bekend wordt gemaakt.
  • VDAB gaat op zoek naar een opvolger voor Jari De Hert van het Atheneum Nieuwpoort, de Belgisch Kampioen Virtueel Lassen van 2019 bij studenten.
  • VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers) daagt studenten uit om zelf de lastoorts vast te grijpen en hun persoonlijke boodschap te lassen op de Wall of Flame.
  • Loopbaanfonds mtech+ helpt de studenten aan een eerste werkervaring en koppelt ze aan mogelijke stagebedrijven.

Naast al deze initiatieven, zijn de studenten natuurlijk ook welkom om de 150 exposanten te ontmoeten en de nieuwste apparaten en technologieën in de metaalsector te ontdekken.

Na een goedgevulde dag gaan ze vol inspiratie weer huiswaarts, maar niet met lege handen. ArcelorMittal schenkt elke student een metertje.

Samen met deze partners werken we aan de toekomst van de sector!

Praktische info

De 3 complementaire beurzen Welding Week, Metal & Subcontracting vinden plaats op 14-15-16 mei 2024 in Antwerp expo. Wenst u als professional zelf een bezoek te brengen? Dat kan natuurlijk nog. Registreer hier voor uw gratis toegangsticket.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details