NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Bespaar tijd met een uiterst flexibel en nauwkeurig bewerkingscentrum

Bespaar tijd met een uiterst flexibel en nauwkeurig bewerkingscentrum

Innovatie is in de metaalbewerkingssector een belangrijke hefboom voor een efficiënter productieproces. Door slimme en flexibele bewerkingscentra in te zetten, kunnen bedrijven in deze competitieve sector sneller en met een hogere kwaliteit produceren.

Het van oorsprong Duitse bedrijf Hermle wordt internationaal beschouwd als een fabrikant van hoogwaardige, innovatieve bewerkingscentra. Hun bedrijfsleuze ‘Beter frezen’ zegt het allemaal. Ze ontwikkelen en produceren machines om sneller, preciezer en met een beter resultaat te frezen, zowel voor grote complexe onderdelen als zeer kleine hightech-onderdelen. Zo helpen ze hun klanten in uiteenlopende branches aan meer rentabiliteit.

Nieuw drie- of vijfassig bewerkingscentrum C 650

Schindler Hermle

Het nieuwe C 650 bewerkingscentrum van Hermle maakt uiterst precieze en snelle rendabele drie- en vijfassige bewerking van metaal mogelijk.

 

Op Machineering 2019 zal Hermle zijn nieuw C 650 bewerkingscentrum voorstellen aan het grote publiek. Met deze machine breidt de Duitse machinebouwer de bouwserie Performance-Line naar boven uit. Klanten kunnen voortaan kiezen uit drie machinemodellen voor de rendabele drie- en vijfassige bewerking van metaal. De C 650 wordt net als zijn voorgangers, de C 250 en C 400, gebouwd volgens de door Hermle bewezen gantry-uitvoeringen en heeft een machinebed van gegoten mineralen. De geïntegreerde opspantafel kan in de drieassige uitvoering werkstukken tot 3.000 kg opnemen, en is daardoor de perfecte oplossing voor de gereedschaps- en matrijzenbouw en voor de machinebouw. Met de vijfassige uitvoering kunnen op de zwenkbare ronde tafel werkstukken tot maximaal 1.500 kg uiterst precies gefreesd en gedraaid worden. De geïntegreerde zwenkas met de draaias en motoren met hoog draaimoment kunnen worden gecombineerd. Dankzij die innovatie is het bewerkingscentrum van Hermle extreem beweeglijk en snel.

Snel en flexibel laden van gereedschap

De C 650 heeft een geïntegreerd gereedschaps­magazijn voor 42 gereedschappen dat kan uitgebreid worden met twee extra magazijnen met 50 of 88 extra gereedschapsplaatsen. Het bedieningspaneel kan eenvoudig naar de gereedschapslaadplaats worden gezwenkt. Zo wordt het invoeren van de gereedschapsgegevens een stuk eenvoudiger. Met de Heidenhain besturing TNC 640 met een 19” TFT-kleurentouchscreen is de machine eenvoudig te programmeren. Als optie kan de C 650 ook met het ergonomisch instelbare Comfort bedieningspaneel worden uitgerust. Ook de verschillende digitale bouwstenen van Hermle, zoals HIMS (Hermle Information-Monitoring-Software) en HACS (Hermle Automation-Control-System) zijn als optie mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.