NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Beurs Wire & Tube klaar voor haar tweede post-corona editie

Beurs Wire & Tube klaar voor haar tweede post-corona editie

De Arcelor-Mittal site te Duisburg vormde dit jaar voor Messe Düsseldorf een zowat perfecte stek voor haar persconferentie rond het nakende Wire and Tube vakevenement. Traditiegetrouw is deze gecombineerde vakbeurs hét platform voor technische primeurs in de draadtrek-, buis -en profielindustrie. Dat is dit jaar ongewijzigd het geval: het 2-jaarlijkse evenement zal straks -alweer- zoveel anders zijn dan alle vorige edities. De ongeveer 30 aanwezige vakjournalisten konden zowel de mooie presentatie zelf, als ook de boeiende rondleiding op de Arcelorsite erna, bijzonder smaken.

Duisburg, 5 maart 2024. Het woord is aan Friedrich-Georg Kehrer, Global Portfolio Director bij Messe Düsseldorf GmbH voor Wire/Tube en Flow Technologies. Hij zal op een klein uurtje het opzet en vooral de massale omvang van het komende Wire and Tube evenement volledig uit de doeken doen:

WIRE AND TUBE 2024 IN CIJFERS

Met meer dan 2.600 exposanten uit 65 landen zal Wire and Tube 2024 van 15 tot en met 19 april dit jaar weer het zwaartepunt vormen voor de belangrijkste spelers én hun toeleveranciers inzake draad, kabel, buizen en profielwerk. De gecombineerde vakbeurs neemt maar liefst 119000 m² van de beursvloer te Düsseldorf in beslag.

ACTUELE TOPICS

En dat mocht wel; de beurs breidde haar aanbod immers nog maar eens flink uit. Naast de klassieke thema’s als machines en uitrusting voor draad-, kabel- en buisproductie, komt dit jaar bovendien ook de verwerking erbij als een separaat thema. Er wordt tevens ingezoomd op de veelheid aan eindproducten die deze industrie weet voort te brengen. Wire and Tube legt tegelijk een sterke focus op onderwerpen als roestvrij staal, waterstof, kunststofbuizen, snijtechnologie en e-mobiliteit.

BONT GEZELSCHAP

Daarnaast blijven de onderwerpen bevestigings- en verbindingstechnologieën, de verenproductie en glasvezeltechniek een belangrijke hoofdbrok. Stuk voor stuk hyper actuele topics kortom, die straks de charmes van een heel bont bezoekersgezelschap moeten winnen. Want qua internationaliteit in het bezoekersbestand kan het ook dit jaar weer tellen: bezoekers komen vooral uit de sterke Europese productielanden, uit de VS, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Afrikaanse continent, en vertegenwoordigen in hoofdzaak de chemische industrie, de olie- en gassector, de automobielindustrie, en uiteraard ook de bouw- en  telecomsectoren.

WIRE 2024

Het draadgedeelte van de beurs vind je dit jaar in de  beurshallen 9 tot en met 17. Die hal 17, de centrale hal,  zal de zware lasmachines herbergen. Voor de courante kabel- en draadproducten werden de hallen  9 tot en met 12 als ook  hal 15 voorbehouden. “Meet China`s Expertise” is dan weer te vinden in hal 14. Hal 16 wordt een speciale hal voor bevestigingstechnologieën en voor alle technologie die bij de productie van veren komt kijken. Ook voor een resem eindproducten werd er in hal 16 ruimte voorzien.

TUBE 2024

Voor Tube 2024 moet je in de beurshallen 1 tot en met 7a zijn. Hal 1 omvat hierbij een belangrijke primeur: de ruimte werd exclusief voor kunststof buizen gereserveerd. Beetje een vreemde eend in de bijt op deze rasechte metaalbeurs, maar ook niet geheel onlogisch gezien de dominante rol die meer en meer kunststofbuizen spelen in de productie-en proces industrie.  De hallen 1, 3, 4, 5, 6 en 7a herbergen de buizenaccessoires en alles wat  buizenproductie en  buizenhandel uitmaakt.

Vorm- en buigtechnologie is te vinden in de hallen 4, 5 en 6, en de pijpbewerkingstechnologie in de hallen 6 en 7a. Machines en uitrusting volgen in hal 7a. Hal 7 is wederom gereserveerd voor Chinese buizenproducenten en -verwerkers.

FORA EN CONGRESSEN

Naast de professioneel georganiseerde rondleidingen, biedt de beurs een varia aan gespecialiseerde fora en  congressen. Hierbij zeker te onthouden: de internationale bijeenkomst van experts uit de sectoren, een waterstof- en e-mobiliteitscongres, de ecoMetal-trails en de dagelijkse after-business-chill.

Voor meer informatie over exposanten, producten, branchenieuws en trends kunt u terecht op de internetportalen www.wire.de en www.Tube.de en op LinkedIn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details