NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
CNC-machines van A-merken in de kijker
TILTENTA is leverbaar in vier reeksen – 7, 9, 10 en 11 – met telkens diverse varianten die hoofdzakelijk van elkaar verschillen door het bereik van de Y-as.

CNC-machines van A-merken in de kijker

Voor Promas kan TechniShow niet snel genoeg de deuren openen. De verdeler zal voor het eerst sinds 2018 – zes jaar geleden, dus – het uitgebreide assortiment aan CNC-machines presenteren. Volgens Richard Hermans is de succesvolle vakbeurs in de Koninklijke Jaarbeurs van Utrecht een belangrijk platform om machines te tonen en een ideale gelegenheid om relaties op te bouwen. Promas pakt er uit met de machines van de A-merken HEDELIUS, CMZ en HARTFORD.

Bij Promas kan men terecht voor aankoop, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en service van hoogwaardige, verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines van uitsluitend toonaangevende machinefabrikanten: verticale en horizontale CNC-bewerkingscentra, CNC-draaibanken, CNC-bedfreesmachines, teach-in-, verticale en carrouseldraaibanken, portaal- en hogesnelheidsfreesmachines. Op TechniShow zet de firma uit Maasbree opnieuw de machines van HEDELIUS, CMZ en HARTFORD in de kijker, merken die zowel in Nederland als in België al langer hoge ogen gooien.

De ACURA 65 Marathon van het Duitse merk HEDELIUS.

HEDELIUS

Promas pakt onder meer uit met de ACURA 65 Marathon (palletbeladingssysteem) en de TILTENTA 9 van HEDELIUS. Dit Duitse familiebedrijf ontwikkelt en produceert hoogwaardige 3-, 4- en 5-assige CNC-bewerkingscentra en zwenkkopmachines met stilstaand bed en bewegende kolom. Zo werd de ACURA-reeks – types 50, 65 en 85 – ontwikkeld om complexe werkstukken met hoge precisie, betrouwbaar en snel op vijf assen te kunnen bewerken. Door het compacte design kunnen deze machines in bijna alle productieomgevingen geïntegreerd worden. Dankzij een grote schuifdeur en de lage machinebedhoogte krijgen operatoren gemakkelijk toegang tot de draai-/zwenktafel. Deze systemen omvatten een gereedschapsmagazijn met maximaal 80 plaatsen (optioneel uit te breiden met 180 of 264 posities), dat vanaf de voorzijde beladen kan worden. 

“Het ruime werkgebied met de traploos zwenkbare hoofdspindel zorgt ervoor dat met de bewerkingscentra uit de TILTENTA-familie lange werkstukken tot 6.000 kg bewerkt kunnen worden. Dankzij de geïntegreerde NC-indexeertafel en de werkruimteverdeling is het ook mogelijk om onderdelen tot 1.800 kg in pendelbedrijf nauwkeurig vijfzijdig te bewerken”, vertelt Richard Hermans, directeur van Promas BV. “TILTENTA is leverbaar in vier reeksen – 7, 9, 10 en 11 – met telkens diverse varianten die hoofdzakelijk van elkaar verschillen door het bereik van de Y-as. Zo kunnen we de klanten steeds een oplossing bieden die perfect afgestemd is op hun behoeften. Deze bewerkingscentra kunnen bovendien gekoppeld worden aan de automatiseringsoplossingen van de fabrikant, waardoor langere onbemande productieruns mogelijk zijn.”

Door hun focus op enkel draaibanken weten ze bij CMZ als geen ander hoe de machines een meerwaarde moeten betekenen op de werkvloer bij de klant.

CMZ

Het Spaanse merk CMZ staat al 75 jaar synoniem voor CNC-draaibanken die voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Door hun focus op enkel draaibanken weten ze als geen ander hoe de machines een meerwaarde moeten betekenen op de werkvloer bij de klant. 

“Het gamma omvat slechts een handvol modellen. Een robuust en uiterst stabiel gietijzeren frame vormt de basis van elke CMZ-machine. Dat is essentieel om een zwaar vermogen te kunnen combineren met een hoge nauwkeurigheid”, licht Hermans toe. “De hoofdspil, maar optioneel ook de aangedreven gereedschappen kunnen een relatief hoog vermogen ontwikkelen en staan garant voor kortere cyclustijden. Motoren, spindels en geleidingen worden oliegekoeld, zodat temperatuureffecten minimaal blijven. Zo wordt ’s avonds nog steeds dezelfde nauwkeurigheid gegarandeerd als bij aanvang van de dag. Op TechniShow zetten we een draaibank uit de TA-, TD- en TTL-serie met een dubbele turret in de kijker. Eén van de machines wordt gekoppeld aan een eigen gantry loader van CMZ.”

Enkel bij HARTFORD krijgt men binnen hetzelfde werkbereik zoveel verschillende mogelijkheden op het vlak van sturing, spindel, overbrenging, ….

HARTFORD

Promas verdeelt ook al geruime tijd de bewerkingscentra en portaalmachines van HARTFORD, uit Taiwan, die zich vooral onderscheiden qua keuzemogelijkheden voor de gebruiker. “Bij geen enkel ander merk krijgt men binnen hetzelfde werkbereik zoveel verschillende mogelijkheden op het vlak van sturing, spindel, overbrenging, …. Het is dus heel eenvoudig om de machine in functie van de eigen toepassingen te kiezen, in plaats van de stukken aan de machine te moeten aanpassen”, sluit Richard Hermans af. “Dat geldt voor de bewerkingscentra, maar ook voor de portaalmachines. Op TechniShow tonen we twee verticale CNC-bewerkingscentra van de fabrikant: de LG1570 op onze stand en de LG1000 met werkstukbelading op de buurstand van Hoffmann Group.”

TECHNISHOW – HAL 12 – STAND A086

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details