Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Complete oplossingen voor NDO en inspectie

Voor niet-destructief onderzoek (NDO) en specifieke inspectieopdrachten doen constructiebedrijven best een beroep op een gespecialiseerde partner.

mistras_1twisted-eddy-current-kopieren

30 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor niet-destructief onderzoek (NDO) en specifieke inspectieopdrachten doen constructiebedrijven best een beroep op een gespecialiseerde partner. Mistras Group België, onderdeel van de Mistras Group, is gespecialiseerd in NDO-technieken en alle inspectie voor zowel nieuwbouw als in-service van opslagtanks, torens en leidingen bij constructiebedrijven en de gehele (petro-)chemische industrie. De firma levert ook geavanceerde apparatuur voor de uitvoering van niet-destructieve metingen en verzorgt specifieke trainingen.

De beursgenoteerde Mistras Group is met meer dan 7.000 medewerkers wereldwijd één van de grootste leveranciers op het gebied van Niet-Destructief Onderzoek (NDO) en inspectiediensten. Ook in Europa telt de firma verschillende filialen, goed voor 1.500 werkkrachten, waaronder het team van Mistras België in Antwerpen. “Dankzij onze complete oplossingen streven we naar een langere levensduur van de installaties, hogere inzetbaarheid en productiviteit, lagere onderhoudskosten, uitstekende veiligheids- en milieuprestaties, risicobeheer en het vermijden van incidenten”, zegt general manager Nicolas Osselaer. “Naast conventionele NDO-technieken, zoals radiografie, ultrasoon, magnetisch en penetrant onderzoek leveren we personeel voor inspectie en projectmanagement, specifieke RBI voor tanks en leidingen, standaardinspectie conform EEMUA, PGS29, NRB Bobo, Vlarem-II en API 653. Verder staan we in voor NDO en inspectie tijdens nieuwbouw en geavanceerde in-service inspectiemethoden, zoals Tankpac tankbodem screening, LSI tankwand corrosie mapping en Time Of Flight Diffraction (TOFD) alsook de TPC-pipeline support check (Touch Point Corrosion voor corrosie onder pipeline supports te detecteren).”

Centers of Excellence

Mistras levert ook apparatuur voor de uitvoering van niet destructieve metingen, onder andere geavanceerde akoestische emissie sensoren en meetsystemen en uiterst snelle apparatuur voor geautomatiseerd ultrasoon onderzoek. Naast grote systemen biedt de firma de zeer compacte portables zoals de Pocket-AE en de Pocket-UT. De Mistras Groep beschikt ook over ‘Centers of Excellence (COE)’, die elk een specifieke toepassing bestrijken. Daar worden vanuit de hele wereld de best beschikbare technieken bijeengebracht, waardoor de lokale afdelingen altijd de nieuwste technologie ter beschikking hebben.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details