Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Duurzaam en functioneel: de nieuwe collectie MEWA PEAK

Naamloos-2
MEWA PEAK: bestaat voor ongeveer 75 procent uit grondstofbesparende, duurzame materialen. De gebruikte polyestergarens zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. (Foto’s: MEWA)

26 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Deze kleding koppelt vernieuwing aan duurzaamheid: met de nieuwe ‘PEAK’-werkkledij van MEWA behoudt het huidoppervlak van relevante lichaamszones onder het jas en de broek constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. PEAK combineert de 37.5® -technologie, bekend uit de sportbranche, met het recycleren van PET-flessen. Dat levert een innovatief weefsel op dat elastisch is, buitengewoon goed ademt en warmteregulerend werkt, ook na vele wasbeurten. De collectie met jas en broek wordt uitsluitend aangeboden in het MEWA-servicesysteem.

Werkkleding gemaakt van PET-flessen

De PEAK-collectie die MEWA ontwikkelde dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken zijn dus wat men hybride producten noemt en hebben daardoor verwarmende en verkoelende zones maar ook delen die elastisch of beschermend zijn. De daarbij gebruikte polyestergarens zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van MEWA PEAK ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Bijzonder aan de PEAK-collectie is de combinatie van garens uit gerecycleerd materiaal met de 37.5® -technologie. Zo behoudt het huidoppervlak constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. (Foto’s: MEWA)

Niet bevriezen, niet zweten

Bijzonder aan de PEAK-collectie is de combinatie van garens uit gerecycleerd materiaal met de zogeheten 37.5® -technologie. Sportfanaten kennen die gepatenteerde stof: de zeer functionele vezels bevatten deeltjes actieve kool die vocht en warmte kunnen opnemen of afgeven. Bij lichamelijke inspanning versnellen de actieve deeltjes de verdamping van het vocht dat door zweten ontstaat en dus ook de afvoer van warmte. Heeft de drager het koud, dan slaan de actieve deeltjes de warmte op die het lichaam uitstraalt. Zo behoudt het huidoppervlak constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. Dat gebeurt zonder gebruik van bijkomende chemische stoffen. MEWA PEAK behoudt die geweldige eigenschappen voor zijn gebruikers zelfs na vele industriële wasbeurten.

MEWA PEAK is bestemd voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren. De werkkleding is ergonomisch en past zich flexibel aan elk figuur aan. Elastische inzetstukken in het jas en de broek geven maximale bewegingsvrijheid, terwijl slijtvaste inzetstukken de knie-, elleboog- en schouderzones verstevigen en de levensduur van de kledingstukken verhogen.

Milieuvriendelijke servicekringloop

Met de producten van PEAK trekt het textielservicebedrijf zijn duurzaamheidsstrategie door. Mark Weber, MEWA Product Development: “Om van duurzame werkkleding te kunnen spreken, zijn grondstofbesparende productie en onderhoud net zo relevant als de levenscyclus ervan. Met dit alles moet al rekening worden gehouden bij de ontwikkeling van kleding. High-techvezels zullen in de toekomst dankzij hun hoog recyclingpotentieel een belangrijke rol spelen in werkkleding.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details