NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een betrouwbare energie-oplossing die ook nog eens future proof is

Een betrouwbare energie-oplossing die ook nog eens future proof is

Propaan is de energiebron bij uitstek voor verwarming en/of het aandrijven van productieprocessen. Het is een bekend en populair alternatief voor stookolie. Door de sterke stijging van de aardgasprijzen en de onzekerheid rond de beschikbare voorraden, zien we ook een stijgende interesse vanuit de metaal- & staalverwerkende industrie. Propaan biedt dan een dankbaar alternatief of vormt een complementaire oplossing.

 “Propaangas is een performante energiebron met een lagere impact op het milieu. Het gas stoot minder fijnstof uit dan bijvoorbeeld stookolie maar ook de CO2-voetafdruk is aanzienlijk lager. Wie nog een stap verder wil gaan, kiest voor Futuria Propaan (biopropaan), waarvan de CO2-uitstoot in vergelijking met andere fossiele brandstoffen tot 80% lager ligt.

Primagaz – met hoofdkantoor in Tessenderlo – levert al meer dan zestig jaar energie, warmte en comfort aan onder meer industriële en middelgrote bedrijven Sinds 2018 levert zij ook Futuria propaan. Het bedrijf verwacht de volgende jaren een sterke toename van de vraag naar dit product.

Prijs, bevoorrading en gemak als USP’s

De stijgende interesse in propaan komt er doordat de prijs in vergelijking met andere energiebronnen erg aantrekkelijk is en een relatief stabiel verloop kent. Dit heeft enerzijds te maken met de marktwerking op basis van vraag en aanbod. Daarnaast geldt in België een maximumprijs die door de overheid wordt vastgelegd volgens een bepaalde formule. Leveranciers mogen het product niet verkopen aan een prijs die hoger ligt dan de vastgestelde maximumprijs. Als propaanleverancier is Primagaz niet afhankelijk van landen zoals Rusland voor de bevoorrading. “Primagaz beschikt over meerdere centrale opslagplaatsen in België die ons toelaten snel en flexibel te leveren.”

Ook is het gemak van omschakeling een groot voordeel. De aardgasinstallatie en gasleidingen kunnen bij een omschakeling grotendeels worden hergebruikt. Hierdoor kunnen de installatiekosten laag blijven en wordt tegelijkertijd de doorlooptijd verminderd”, zegt Guido Tupitti, sales manager van Primagaz België.

Jurgen Doom

Oplossing op maat

“De energiebehoefte is erg product- en bedrijfsafhankelijk waardoor een oplossing op maat nodig is. We overleggen met de klant en bepalen welke energiebron (propaan, Futuria propaan of lng), welk type tank (bovengronds of ondergronds) en welk volume geschikt is afhankelijk van de energiebehoefte en het verbruiksprofiel. Ook bespreken we zorgvuldig het logistieke proces om een veilige en betrouwbare gaslevering te garanderen. We willen klanten zoveel mogelijk service bieden, zodat ze zich 100% kunnen concentreren op hun core business en zich geen zorgen hoeven maken over hun energie. De meeste bedrijven kiezen daarom voor een geautomatiseerd meetsysteem. Een telemetriesysteem controleert het niveau van de gastank(s) en stuurt een signaal naar Primagaz zodra de voorraad is gedaald tot onder een bepaald niveau. Wij zorgen er vervolgens voor dat de levering tijdig plaatsvindt”, vertelt Tupitti. “Het in eigen beheer houden van het verbruik is eveneens mogelijk. Sommige bedrijven kiezen hiervoor, omdat hun verbruik periodiek sterk kan variëren. Zodra ze meer inzicht hebben wanneer een piekperiode zal aanbreken, nemen ze contact op met Primagaz die vervolgens de levering inplant.”

Voor de hand liggende keuze

Propaangas is voor steeds meer bedrijven een weloverwogen optie. Het is een bekend alternatief voor stookolie maar kan ook een dankbaar alternatief of aanvulling zijn voor aardgas.  Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, kiezen voor Futuria Propaan, een duurzame variant. Andere bedrijven zien voordelen in de hoogcalorische waarde van propaangas, de leveringsbetrouwbaarheid ervan of kiezen voor de aantrekkelijke prijs. Kortom, er zijn voldoende redenen om te kiezen voor propaangas”, besluit Tupitti.

Geïnteresseerd in (Futuria) Propaan als veilige, duurzame en voordelige energieoplossing voor je bedrijf? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met één van de experts van Primagaz!

[email protected]
www.primagaz.be
0800 18 900

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.