NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
DIT WAS D2M 2024

DIT WAS D2M 2024

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart 2024 kwam de Belgische maakindustrie samen voor het tweejaarlijkse netwerk & demo evenement, Design to Manufacturing (D2M). Het werd een gevarieerde verzameling van 1809 bezoekers en 104 diverse technologieleveranciers, die elk aspect van het maakverhaal bestrijken. Dat de timing en het netwerken op D2M cruciaal was voor de bezoekers machinebouwers, OEMS en toeleveranciers was duidelijk. Nog nooit is de nood zo hoog geweest om met je supply chain en technologieleveranciers in deze uitdagende tijden goede afspraken te maken om wendbaar en weerbaar te blijven. Ook dat Industrieel ontwerpen en productie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in de wereld van het nieuwe maken, werd opnieuw sterk weerspiegeld. In aanbod benadrukte de beurs de rijke diversiteit en expertise binnen de Belgische maakindustrie.

A CONNECTION EXPERIENCE
D2M staat -in jaarlijkse afwisseling met de grote technologieshow MACHINEERING (Brussel) – gekend als platform waar professionals uit de industrie samenkomen om kennis te delen, nieuwe verbindingen te leggen en de nieuwste ontwikkelingen in de sector te verkennen. Dit jaar was geen uitzondering. Een stevige kwaliteit aan bezoekers én gratis kennisoverdracht via de 11 Expert Classes, droegen bij aan boeiende discussies en waardevolle interacties. De nieuwste innovaties, oplossingen, materialen en machines hadden een plaats op de beursvloer, die voor de bezoeker trouwens ook heel wat additionele content ter beschikking had. Dit in samenwerking met belangrijke stakeholders zoals o.a. IPO Howest – IDC, Agoria, Metal-Alliance.be, Flanders Make & POM W-VL.

SUBCONTRACTING 4.0
De introductie van de subcontracting zone, een primeur voor D2M, benadrukte het belang van samenwerking & co-creatie door verschillende spelers in de industrie. Deze zone bleek een vruchtbare omgeving te zijn voor het verkennen van nieuwe zakelijke relaties in de steeds complexer wordende productieomgeving.

Een van de hoogtepunten was dan ook het debat met Carl Berlo op woensdag, waarbij de CEO van 247TailorSteel zijn inzichten deelde over de toekomst van de industriële toelevering. Het debat bood unieke inzichten over de uitdagingen op vandaag en de kansen die er zijn in de toekomst. Industriële toelevering ‘anno 2024 and beyond’, wordt een speelveld met twee snelheden : visionair specialiseren en technologisch en digitaal schakelen. Het debat gemist? Het is binnenkort te herbekijken via de nieuwskanalen van Industrialfairs.

Verder werd ook de Innovation Exposition (i.s.m. partner IPO – Howest IDC) gesmaakt door menig bezoeker & standhouder. Er werden nieuwe producten, prototypes of preproductieversies getoond die net op de markt zijn of binnenkort op de markt komen.

BEZOEKERSPROFIEL REPRESENTATIEF VOOR EXPOSANTEN EN ORGANISATIE
Top 10 sectoren (in volgorde van belang)
Mechanical Engineering – High Tech Systems & Mechatronics
Product design, (co-)creation, engineering and prototyping
Automotive & Aeronautics
Engineering & automation services/integrators
Production and distribution Machinery and High-Tech Systems & Materials
Production & distribution of building materials
Mould making & design
Additive Manufacturing (Metal, PVC, Composite)
Agro-industry / Agriculture / Mining
Packaging Industry

UPCOMING – Industrialfairs

De 9e editie van ABISS (3/10/24) brengt in het najaar opnieuw 1200 beslissingsnemers samen omtrent hun digitale ‘next steps’. Een must voor wie digitaal koploper wil worden/blijven in het snel veranderende industrieel landschap.

Verder in 2025 staan Indumation Network Event (20/2/25) & MACHINEERING 2025 op de planning. Die laatste is de grotere technologieshow voor alles omtrent maaktechnologie en machinebouw te Brussels Expo. De volgende editie zal doorgaan van woensdag 26 maart t.e.m. vrijdag 28 maart 2025 in Paleis 8 & de Patio. Het proces van ontwerpen tot maken heeft eveneens zijn plaats op de MACHINEERING beursvloer, weliswaar met een groter stand- en demogehalte (zo’n 12.500m² beursoppervlakte). Alle info kunt u vinden op www.machineering.eu

Een volgende Design to Manufacturing (D2M) mag u dan weer verwachten in het voorjaar (maart) van 2026.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details