Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Efficiënt en slim koelen, zelfs in de meest veeleisende omgevingen

Rittal2_fri190417900 kopiëren
Deze wandgemonteerde koelunits worden geleverd met e-Comfort controller, RiNano-coating op de condensor en elektrische condensverdamping.

Tekst | Tekst: Johan Debaere Beeld: Rittal

5 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bovendien vereisen installatiebouwers en operatoren ultramoderne koelsystemen, een maximale energie-efficiëntie, slimme netwerken, de hoogste internationale certificeringen en een wereldwijde service. Met de NEMA 3R/4 koelunits speelt Rittal daar perfect op in. Deze worden gekenmerkt door hun IP 56 bescherming, energiezuinige Blue e technologie, slimme IoT-mogelijkheid en cULus Listed keurmerk.

De NEMA 3R/4 koelunits in plaatstaal zorgen voor een optimale bescherming en betrouwbare werking van de technologie, zelfs bij regen, sneeuw en ijsvorming (NEMA 3R) of door wind aangedreven stof en regen, nevel en waterstralen (NEMA 4). Ze zijn beschikbaar in vier vermogensklassen van 500 tot 2.500 W en kunnen gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -20 °C tot 50 °C. Bij een buitentemperatuur onder 10 °C schakelt het apparaat automatisch over naar een modus, waarbij enkel de binnenventilator actief is. 

Energie-efficiëntie en IoT-mogelijkheden

De NEMA 3R/4 koelunits zijn voorzien van de beschermingsklassen UL Type 3R/4, UL Type 12 en IP 56. Ze zijn standaard verkrijgbaar als energiezuinige Blue e wandgemonteerde koelunits met geïntegreerde e-Comfort controller, RiNano coating op de condensor en elektrische condensverdamping (vanaf 1.000 W). De combinatie met de IoT-interface en Blue e adapter maakt intelligente netwerken en de digitalisering van de Blue e koelunits mogelijk. Zo kunnen de apparaten eenvoudig in Industrie 4.0-omgevingen geïmplementeerd worden, zonder in de automatiseringslogica te moeten ingrijpen. De configuratie en inbedrijfstelling van de IoT-interface wordt snel, eenvoudig en zonder programmering via de geïntegreerde webserver uitgevoerd, waardoor conditiebewaking van maximaal tien koelunits in het master/slave-netwerk mogelijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld alarm- en systeemmeldingen en de binnen- en omgevingstemperatuur van de schakelkast weergegeven worden.

Vereenvoudigde vergunningen en wereldwijde service

Naast de cULus FTTA-, CE- en EAC-certificeringen dragen de nieuwe koelunits ook het cULus Listed keurmerk, waardoor fabrikanten van machines en apparatuur veel eenvoudiger goedkeuring zullen krijgen van de UL (Underwriters Laboratories) in de VS en Canada (Canadian Standards Association). Bovendien garandeert Rittal een snelle service dankzij zijn lokale aanwezigheid en meer dan 1.000 gespecialiseerde technici wereldwijd.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details