NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiënter werken met kunststof palletten

Efficiënter werken met kunststof palletten

In de meest diverse industrieën spelen palletten een hoofdrol in de logistiek. Ook in de metaalverwerkende sector zijn ze onontbeerlijk voor het stapelen en transporteren van grondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten. Veel bedrijven vallen terug op houten exemplaren. Puur uit gewoonte. Want met kunststof palletten zouden ze een stuk beter af zijn!

Jarenlang was hout de absolute alleenheerser in het land der palletten. Met de introductie van kunststof kwam echter een einde aan deze hegemonie. “Onbekend is onbemind”, vertelt Robbie Naessens van Plastibac. “Vandaar dat er nog steeds veel houten palletten worden gebruikt. Maar de situatie zal vroeg of laat keren, want de kunststof exemplaren zijn duidelijk in het voordeel! Eerst en vooral hebben ze een veel langere levensduur dan de houten uitvoeringen. Dankzij hun robuuste en stootvrije karakter behoren ook herstellingen tot het verleden. De manipulatoren hoeven niet meer te vrezen voor splinters of verwondingen door spijkers. En de palletten kunnen heel eenvoudig worden gereinigd. Last but not least: ze blijven vormstabiel bij temperatuurverschillen van -30 tot 40 °C of neerslag. Hierdoor kunnen ze buiten worden gestockeerd zonder risico op aantasting door het weer.”

plastibac_pile03-kopieren

Kunststof palletten kunnen veel efficiënter worden gestapeld. Zelfs buiten, aangezien ze vormstabiel blijven bij temperatuurverschillen van -30 tot 40°C en regen.

 

Minstens even duurzaam als hout!

Het is evident dat dergelijke palletten ook in het gamma van Plastibac zijn opgenomen. Concreet bestaat het aanbod uit vier reeksen. Met de serie Export biedt de onderneming gunstig geprijsde one-way palletten met een kleinere draaglast. De Comfort reeks bestaat uit lichte en ergonomische exemplaren voor meervoudig gebruik en normale belading. Met de Premium krijgt u stevige palletten voor intensief en meermalig gebruik en zwaardere beladingen. Ten slotte is er de hoogwaardige en naadloze Hygiëne serie die 100% voedingsgeschikt is. “Belangrijk is dat onze palletten op het einde van hun levenscyclus volledig worden gerecycleerd, waardoor ze zeker even duurzaam zijn als hun houten tegenhangers”, vertelt Naessens. “Naast deze kunststof palletten kan u bij ons terecht voor tal van andere producten voor uw bedrijfsinrichting of logistiek, zoals IBC-containers, grootvolumeboxen, gereedschapskoffers …”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.