NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Grote efficiëntieverbeteringen mogelijk dankzij machining insights

Grote efficiëntieverbeteringen mogelijk dankzij machining insights

Digitale oplossing biedt bewaking van apparatuur die wordt gebruikt om werkplaatsproductiviteitsverbeteringen te stimuleren

Met behulp van digitale oplossingen voor het bewaken van apparatuurgebruik, worden werkplaatsen veel efficiënter en winstgevender dan anders mogelijk zou zijn, en daarom heeft Sandvik Coromant de CoroPlus® MachiningInsights geïntroduceerd. De oplossing, die meer is dan een bewakingssysteem, verzamelt data, vraagt aandacht voor bepaalde zaken en biedt de inzichten die nodig zijn om actie te ondernemen. Het is een gemakkelijk haalbare stap voor fabrikanten die op zoek zijn naar het reduceren van afkeur en een soepele transitie willen naar een digitale manier van werken.

Sandvik Coromant streeft ernaar te identificeren waar verbeteringen gemaakt kunnen worden, en deze digitale oplossing werd ontwikkeld met als achtergrond dat een machine die stil staat geen geld verdient. Voor vele fabrikanten en workshops kan het weten wanneer een machine is gestopt – en het identificeren van de onderliggende reden voor de stop – een hele uitdaging zijn en digitale oplossingen creëren nieuwe mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Het vervangen van de traditionele manier van handmatig volgen, handmatig data verzamelen en handmatige tijdsstudies, door het direct verzamelen van data van een “connected” (verbonden) bewerkingsmachine alsmede van de operators, maakt het mogelijk de machine- en zelfs de gereedschapsbezettingsgraad te visualiseren en verbeteringen binnen de fabriek te realiseren.

Sandvik Coromant

Tickets en taken voor het opvolgen en de optimalisatie

 

Fabrikanten zijn in staat om aanzienlijke efficiëntie-winsten te behalen dankzij deze digitale oplossing door de mogelijkheid om het gebruik van apparatuur te analyseren en te handelen om de productieprocessen te optimaliseren. De analyse zelf wordt gefaciliteerd door digitale connectiviteit en door het toevoegen van de operator-input in het systeem, heeft Sandvik Coromant gewaarborgd dat er ook mogelijkheden zijn voor meer samenwerking en grotere efficiëntie door het combineren van de data van de operator met die van de machine.

Transparantheid wordt gewaarborgd door de visualisatie die online wordt uitgevoerd en daarom toegankelijk is via een webbrowser. Dit betekent dat er geen noodzaak is voor een gecompliceerd IT project om aan de slag te gaan en er is een snelle en eenvoudige methode voor het opnemen van digitale productie-intelligentie in een productielocatie om verbeteringen te stimuleren.

Sandvik Coromant introduceert de CoroPlus® MachiningInsights digitale oplossing voor de visualisatie van de werkplaats-efficiëntie, te beginnen in Nederland in de loop van Q2 2019.

Kijk voor meer informatie op coroplus.sandvikcoromant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details