NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Handelaar, bewerker en supply chain partner in één
Dankzij de afdeling Laser Works richt thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk.

Handelaar, bewerker en supply chain partner in één

Om te blijven groeien en hun marktpositie te versterken, moeten bedrijven zich van tijd tot tijd heruitvinden. Dat hebben ze bij ­thyssenkrupp Materials Belgium goed begrepen. De firma uit Lokeren was lange tijd bekend als klassieke groothandel in rvs, aluminium en staalsoorten. De handelaar is vandaag echter ook een bewerker én een supply chain partner. Zo biedt hij de klanten een grotere toegevoegde waarde, ook voor de realisatie van integrale projecten of volledige ontzorging, vanaf de engineering over de bewerking en assemblage tot zelfs de logistiek.

Het projectteam combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, te beheren en/of te verbeteren.

Groothandel in rvs, aluminium en staal

Als groothandelaar voor meer dan 3.000 trouwe klanten in de Belgische metaalverwerkende industrie gaat thyssenkrupp Materials Belgium geen enkele uitdaging uit de weg. Het team gaat continu op zoek naar oplossingen om de klanten nog beter te ondersteunen. “We leveren een ruim assortiment kwaliteitsproducten in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten uit voorraad: buizen, platte elementen, staven en profielen – met andere woorden: een oplossing voor elke specifieke toepassing”, legt commercieel directeur Marijn van Asperen uit. “We beschikken daarvoor over verschillende magazijnen in België, maar kunnen ook terugvallen op de centrale magazijnen van ­thyssenkrupp in Duitsland, Nederland en Frankrijk, of op het wereldwijde netwerk van leveranciers. Klanten kunnen met elke vraag bij ons terecht: van kleinschalige opdrachten met standaardmaterialen tot grotere projecten, waarbij toch net dat beetje meer komt kijken.”

Thyssenkrupp staat ook in voor uiteenlopende bewerkingen: zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, slijpen, en nog veel meer.

Bewerkingsmachines en webshop voor lasersnijden

Alhoewel die distributie nog altijd de core business blijft, is er de laatste jaren veel veranderd. Op vraag van de klanten voert de firma allerhande bewerkingen uit, zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, decoilen, slitten, slijpen, borstelen en waterstraalsnijden. De firma beschikt daarvoor over een eigen atelier en werkt samen met externe bewerkers, gespecialiseerd in verzinken, anodiseren, coaten en frezen. Op die manier kan ze bijvoorbeeld stalen buizen, kokers of platen leveren, die perfect op de behoefte van de klanten afgestemd zijn. Ze levert halffabricaten die de klant dan onmiddellijk in zijn productieproces kan gebruiken.

“Dankzij de afdeling Laser Works richt ­thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk. Met behulp van talloze CNC-gestuurde fiber- en CO2-snijmachines en plooimachines bewerken we platen, profielen en buizen in inox, staal en aluminium, en staan in voor de nabewerkingen. Het machinepark wordt continu verder aangepast en uitgebreid om de klanten in de metaalverwerkende industrie steeds beter te kunnen ondersteunen, inclusief een gegarandeerd hoge kwaliteit en betrouwbare levertijden”, geeft de commercieel directeur aan. “We investeren ook in de automatisering én digitalisering van onze processen. Zo ontwikkelden we de webshop www.onlinelaserworks.be voor lasersnijden. Na het opladen van de tekeningen van de klant werkt de software onmiddellijk een gedetailleerde offerte uit, met daarin de kostprijs voor het ontwerp. Zo kunnen klanten 24 uur per dag en 7/7 lasergesneden platen en kantdelen bestellen. Dat was nog nooit zo eenvoudig.”

Thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten.

Projectteam ontzorgt klanten van a tot z

De combinatie van handelaar, bewerker en supply chain partner is vrij uniek. Dankzij de toegevoegde waarde maakt thyssenkrupp Materials Belgium het onderscheid in België, maar ook in andere landen, binnen en buiten Europa. 

“Dankzij een team van specialisten kunnen we de klanten volledig ontzorgen. Dit commer­cieel team combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, te beheren en/of te verbeteren. We geven technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze of ontwerp, calculatie, voorraadbeheer, verzorgen van allerhande documenten, zelfs het uitzoeken van specifieke verpakking, de markering én de logistiek verwerking”, zegt Marijn van Asperen. 

“We bieden nog heel wat andere diensten. Zo stellen we alternatieve aanbiedingen door economische aspecten voor, en maken gebruik van ons nationaal en internationaal inkoopnetwerk van leveranciers om steeds de beste oplossing uit te werken. De productie gebeurt in België, in Europa, zelfs wereldwijd, en wordt optimaal aangepast aan de verwachte kosten, termijnen en dienstverlening. De internationale aanwezigheid van thyssenkrupp met eigen medewerkers en uitrusting vormt hierbij een belangrijke meerwaarde. We staan in voor just-in-time leveringen uit voorraad of productie via de weg, over spoor, water en via luchttransport, en zorgen daarbij voor alle benodigde documenten, zoals certificaten, inklaringsdocumenten… Zo kan de klant zich volledig op zijn kernactiviteiten focussen.”

Conclusie

Uiteindelijk is thyssenkrupp Materials Belgium een totaalleverancier met een uitgebreide voorraad aan producten in rvs, aluminium en staal, tal van bewerkingen en een projectteam voor de realisatie van totaalprojecten. Een uitstekende technische kennis van producten en toepassingen en een betrouwbare en duurzame service zijn daarbij onontbeerlijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details