NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe reeks magneetboormachines maakt indruk
Deze nieuwe magneetboorsystemen zijn krachtig en eenvoudig te bedienen. Bij de ontwikkeling werd ook aandacht besteed aan de veiligheid van de operatoren.

Nieuwe reeks magneetboormachines maakt indruk

Magneetboormachines zijn een ideale oplossing om op locatie en in elke positie gaten in de dikste en sterkste materiaalsoorten te boren. Dankzij hun geïntegreerde magneet staan ze stevig op de ondergrond, wat de trillingen bij het boren vermindert. Met de MagPro familie ontwikkelde Jepson Power een reeks hoogwaardige magneetboormachines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Nu introduceert de fabrikant de MagPro – Prime Line, met verschillende types voor het boren van gaten tot diameter 200 mm.

Jepson Power viert z’n veertigste verjaardag. De firma uit het Duitse Eschweiler is uitgegroeid tot een van de marktleiders op het vlak van draagbare metaalcirkelzagen, high-speed Drytech® zaagbladen, magneetboormachines en speciale machines. Innovatie loopt als een rode draad doorheen die geschiedenis. Zo zijn ze onder meer de uitvinder van de gekende Dry Cutter-technologie voor het zagen zonder koeling van materialen uit staal, roestvast staal en composiet. Verder worden op regelmatige basis nieuwe zaagbladen ontwikkeld, zodat voor elke toepassing de hoogste kwaliteit gegarandeerd kan worden.

De MagPro 150M42 maakt kernboren tot 150 mm en tappen tot M42 mogelijk.

Nieuwe reeks magneetboormachines

“Met de MagPro – Prime Line breiden we vandaag ons gamma magneetboormachines gevoelig uit. Deze nieuwe generatie omvat verschillende types, wat ons toelaat om voor alle kernboortoepassingen een geschikte oplossing te bieden. Op het vlak van performantie en boorcapaciteiten worden opnieuw grenzen verlegd”, vertelt CEO Pierre Michiels. “Deze magneetboormachines zijn immers opgebouwd uit gespecialiseerde technologieën met betrekking tot de motoren, tandwielen en magneten, waardoor ze uiterst krachtig zijn en ongeëvenaarde prestaties leveren. Ze garanderen de hoogste capaciteiten op de markt en maken kernboren tot 200 mm en tappen tot M52 mogelijk. Dankzij het exclusief ontwikkelde schuifsysteem is de stabiliteit van de motor groter en kan nauwkeuriger gewerkt worden. Versnellingen kunnen eenvoudig gewisseld worden, zonder dat de gebruiker tussendoor naar neutraal hoeft te schakelen. Tot slot hebben we ook aandacht besteed aan de veiligheid, onder meer door de integratie van een slipkoppeling en een overstroombeveiliging.”

Dankzij het exclusief ontwikkelde schuifsysteem is de stabiliteit van de motor groter en kan er nauwkeuriger gewerkt worden.

Kernboren tot 200 mm diameter

Het bestaande assortiment magneetboren, met onder meer MagPro 35 (Kompact/Adjust 1S/2S), 50 2S (Adjust), 75 4S (Swivel base), 80/4S en TP 2000, wordt aangevuld met heel wat nieuwkomers. 

Zo zijn de MagPro 40/1S en 40/1S Swivel base geschikt voor kernboortoepassingen tot diameter 40 mm. Het nieuwe snelspansysteem vergemakkelijkt het wisselen van gereedschap aanzienlijk. De zwenkbare basis zorgt ervoor dat de boor heel nauwkeurig gepositioneerd kan worden, zelfs na het inschakelen van de magneet. Aangezien die basis vlot naar links en rechts gedraaid kan worden, is het met deze systemen kinderspel om symmetrische gaten met de hoogste precisie te boren. 

MagPro – Prime Line is de nieuwe reeks magneetboormachines van Jepson Power.

De MagPro 60/2S en 60M20 zijn oplossingen voor het kernboren tot diameter 60 mm. Dankzij een omkeerbare motor en zes snelheden snijdt men met laatstgenoemde versie ook schroefdraad tot M20. “De indrukwekkendste nieuwkomers binnen deze MagPro – Prime Line zijn echter de MagPro 100M30, MagPro 150M42 en MagPro 200M52. Deze machines zijn geschikt voor kernboren tot respectievelijk Ø100, Ø150 én Ø200 mm en draadsnijden tot M30, M42 en M52. Met hun ongeëvenaarde kracht, precisie en veelzijdigheid zijn deze machines de ultieme keuze voor professionele boortoepassingen”, sluit Pierre Michiels af. “We hechten ook enorm veel belang aan de service. Onze klanten kunnen steeds bij onze ervaren specialisten terecht voor technische ondersteuning en onderhoud. Ook al is de operator nog zo ervaren, als de machine en de gereedschappen niet goed functioneren, zal hij of zij nooit het beste resultaat halen.”  

Standummer 1284

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details