NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voor laserlasapparatuur doe je best een beroep op een partner met kennis van zaken
Na een grondig marktonderzoek en ervaring met andere machines koos Benjamin Gaytant voor de kwaliteit en innovatie van MAX Photonics.

Voor laserlasapparatuur doe je best een beroep op een partner met kennis van zaken

Laserlassen is een techniek waarbij metalen, zoals staal, rvs, aluminium of koper, maar ook kunststof en glas door middel van een laserstraal met elkaar verbonden worden. BGA Laser Welding uit Poperinge levert hoogwaardige laserlasapparatuur en kwalitatieve veiligheidsuitrusting voor professionele klanten. Met zijn ruime expertise kan zaakvoerder Benjamin Gaytant bovendien lassers opleiden en klanten helpen om het laswerk te optimaliseren.

BGA levert hoogwaardige laserlasapparatuur en staat garant voor een ruime ondersteuning van de klant.

Lassen heeft voor Benjamin Gaytant geen geheimen meer. Op twintig jaar tijd bouwde hij een ruime expertise op door enerzijds met verschillende technieken te werken en lasmaterialen te verkopen, en anderzijds als lasinstructeur mensen de knepen van het metier bij te brengen. 

“In 2017 richtte ik BGA Welding op en besloot mijn kennis op freelance basis ten dienste te stellen van bedrijven. Ik ging er langs om hun lassers op te leiden en te certificeren of hun laswerk te optimaliseren. Een jaar later begon ik ook met de verkoop van lasapparatuur”, legt Gaytant uit. “Toen het laserlassen steeds meer aan belang won, heb ik me ook in deze techniek sterker verdiept. Ik heb de markt grondig onderzocht, systemen vergeleken, en ervaring opgedaan met verschillende machines. Met de kwaliteit van de systemen en de drang naar innovatie maakt MAX ­Photonics echter het verschil. De firma is al sinds 2004 de pionier in de ontwikkeling van laserbronnen. Dat weerspiegelt zich in de producten, waarbij de fabrikant alleen maar gebruikmaakt van componenten en bronnen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.”

De MASTR is de eerste laserlashelm die gecertificeerd is volgens zowel laser- als veiligheidsnormen. Hij biedt volledige gezichts- en oogbescherming.

Product en service

De samenwerking werd ongeveer twee jaar geleden ondertekend, en op een jaar tijd bouwde BGA Laser Welding een netwerk uit met vijf dealers in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. 

“Klanten kunnen bij ons terecht voor laserlasapparaten en onderdelen, maar ook voor de veiligheidsuitrusting, zoals lashelmen, cabines, brillen, gordijnen, lasrookafzuiging en laser cleaning machines. Daarnaast staan we ook in voor de implementatie op de werkvloer en de opleiding van de operatoren. Met dat unieke concept maken we bij veel bedrijven het onderscheid”, licht de zaakvoerder toe. “Als we een machine leveren, voorzien we voor alle operatoren een theoretische opleiding en praktijksessies. Om het beste lasresultaat te bereiken, is het immers belangrijk dat de operatoren de parameters goed kennen. We willen er ook voor zorgen dat ongevallen door onwetendheid vermeden worden. Tijdens de theorie behandelen we aspecten als machineonderdelen, veiligheid, lasbare materialen, onderhoud en lenswissel tot in de kleinste details. Zo zorgen we ervoor dat de praktische opleiding vlotter verloopt.”

MA1-serie

MAX Photonics kiest voluit voor innovatie. De feedback uit de markt wordt vertaald naar nieuwe updates en ontwikkelingen. Op Welding Week (stand 4001) toont BGA Laser Welding onder meer de nieuwe generatie handlaser lastoestellen. 

“De MA1-35, MA1-45 en MA1-65 zijn uitgerust met een laserbron van respectievelijk 800, 1200 of 1500 W en zijn geschikt voor het bewerken van plaatdiktes tot 3,5/4,5 of 6,5 mm. Met snelheden die tot vier tot tien keer hoger liggen dan bij TIG- of MIG/MAG-lassen, verhogen deze producten het rendement en verminderen ze het gas- en elektriciteits­verbruik. Bovendien veroorzaakt de laserlastechnologie minder verkleuring en vervorming bij gevoelige materialen.”

Het assortiment van BGA Laser Welding omvat ook veiligheidsuitrusting, zoals lashelmen, cabines, brillen, gordijnen, lasrookafzuiging en laser cleaning machines.

“Een andere groot voordeel is het grote gebruiksgemak. Zo zijn de lastoestellen uitgerust met een 7” touchscreen met uiterst gebruiksvriendelijke interface. Een unieke snelkoppeling laat toe om de draadliners snel en eenvoudig te wisselen. De efficiënte koeling en de unieke bron met lage warmteontwikkeling zorgen voor een 100% inschakelduur het hele jaar door. In combinatie met de BGA Trolley, die we zelf ontwikkelden, is dit apparaat trouwens even compact als een standaard MIG/MAG-toestel”, stipt Benjamin Gaytant aan. 

“Een andere opvallende nieuwigheid in het gamma is de MASTR van Univet. Het is de eerste laserlashelm die gecertificeerd is volgens zowel laser- als veiligheidsnormen, en die zonder compromissen volledige gezichts- en oogbescherming biedt. De kwaliteitsvolle producten en service zijn er al, nu nog de juiste mensen vinden om het team uit te bouwen.”    

Standummer 4001

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details