NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Industrie 4.0 binnen handbereik ­brengen voor metaalbewerkers
Demonstratie van Taurus, de allernieuwste grootformaat-lasersnijmachine van LVD, tijdens de Smart Factory Live days.

Industrie 4.0 binnen handbereik ­brengen voor metaalbewerkers

U heeft het ongetwijfeld ook al gevoeld. Door de steeds kleinere batches wegen de set-uptijden en -kosten steeds zwaarder door. Dat is meteen ook de reden waarom de transformatie naar een digitaal, geconnecteerd atelier u niet koud mag laten. Wie de principes van Industrie 4.0 omarmt, heeft immers een pasklaar antwoord in huis op al deze uitdagingen. Goed nieuws, u staat er niet alleen voor. Met zijn slimme software en flexibele machines helpt LVD u een naadloze flow doorheen uw productie te creëren. Van ‘art-to-part’.

Roman Dequidt: “De winst die een snellere machine brengt is slechts beperkt. Het gaat erom je verschillende productieprocessen te verbinden, zodat wachttijden verdampen als sneeuw voor de zon.”

Het oh zo bruisende Experience Center van LVD lag er tijdens corona stil en verlaten bij. De horden nationale en internationale bezoekers konden door de lockdown en reisbeperkingen enkel via livestreams nog proeven van demo’s. Het LVD team liet er het hoofd niet bij hangen maar broedde al op nieuwe plannen van zodra het weer mocht en kon. Met zijn Smart Factory Live Days in september toonde LVD dat het niet heeft stilgezeten de afgelopen maanden, maar over de juiste technologie beschikt om metaalbewerkers te helpen in hun digitale transformatie. Tijdens deze driedaagse toonde de plaatbewerkingsspecialist hoe elke metaalbewerker, of hij nu op zoek is naar een kostenefficiënte, een geautomatiseerde of een XXL-oplossing, dat op een eenvoudige en tastbare manier kan realiseren. Door het grote succes wordt de driedaagse herhaald op 23, 24 en 25 november.

Flow sleutel tot succes

Salesmanager Roman Dequidt: “De uit­dagingen waar de metaal­industrie voor staat zijn niet min. Ze moet evolueren naar een high mix, low volume productie, terwijl stukken steeds complexer en dus moeilijker te program­meren worden. Tegelijkertijd moeten de doorlooptijden naar beneden, want zo zijn we dat nu eenmaal gewoon geworden van webwinkels. Dat resulteert in veel kleinere marges per product.” Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen zal ‘flow’ de sleutel tot succes zijn. “De winst die een snellere machine brengt is slechts beperkt. Het gaat erom je verschillende productieprocessen te verbinden, zodat wachttijden verdampen als sneeuw voor de zon. Dan win je niet alleen tijd en dus capaciteit, maar krijg je ook een beter voorspelbare en meer transparante planning.” De hele flow, dat betekent vanaf het moment dat de klant zijn tekening stuurt om een offerte te krijgen, tot het stuk afgeleverd is, moet daarom digitaal worden.

Met zijn gerobotiseerde plooicellen Ulti-Form en Dyna-Cell kan LVD van art-to-part gaan in twintig minuten.

Centrale database als vertrekpunt

Met zijn CADMAN suite beschikt LVD voor elke stap in het productieproces over de juiste software om tot een betere productiviteit en rendabiliteit te komen. Van het automatisch importeren, ontvouwen en controleren van tekeningen, tot het aanmaken van de snij-, plooi- en ponsprogramma’s en ondersteuning bij het uitsorteren. Het vertrekpunt is één centrale database die alle gegevens van de machine en offline verzamelt. “Tot nu toe verdween digitale info vaak wanneer het op de productievloer belandt. Met de CADMAN suite kunnen we een verlengstuk worden van het ERP-programma, zodat alle info ook digitaal blijft. Data waar metaalbewerkers dan ook weer van kunnen leren om hun planning te verbeteren, hun prijzen correcter te berekenen, de doorlooptijd te verkorten …”, vat Dequidt de belangrijkste voordelen samen.

Van art-to-part in twintig minuten

Maar ook de plaatbewerkingsmachines van LVD zijn intussen al slim geworden. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de gerobotiseerde plooicellen Ulti-Form en Dyna-Cell. “Hiermee kunnen we van art-to-part gaan in twintig minuten. Onmogelijk? Breng uw tekening zelf mee naar het Experience Center en we zullen het u tonen”, vertelt marketingmanager Matthew Fowles trots. “Met onze software kunnen we echt het verschil maken om uw stukken automatisch te programmeren. Maar we hebben daar ook een vervolgstuk aan gebreid door een intensieve samenwerking met robotfabrikant KUKA. Dankzij CADMAN-SIM hoeft u ook geen dure robotprogrammeur meer in dienst te hebben om uw automatisering te realiseren. Alles wordt vanzelf geprogrammeerd, gesimuleerd en geconnecteerd voor een rendabele productie van zowel grote (Ulti-Form) als kleine (Dyna-Cell) stukken.” Tijdens de Tech Days resulteerde dat in feilloos afgewerkte bbq-toestellen in minder dan twintig minuten. Dat smaakt naar meer.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details