Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Intelligente en flexibele spantechniek

De juiste spantechniek maakt het verschil in nauwkeurigheid en set-uptijd. SCHUNK biedt de bezoekers van Machineering een beknopt overzicht van de componenten voor het klemmen van werkstukken en gereedschap. De nadruk ligt op stationaire spantechniek, zoals het VERO-S snelwisselsysteem voor palletten en de MAGNOS magneettechnologie, en ook de gereedschapshouders met de TENDO hydraulische expansietechnolgie en […]

schu_itendo_verbundwerkst2_0918-kopieren

29 maart 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De juiste spantechniek maakt het verschil in nauwkeurigheid en set-uptijd. SCHUNK biedt de bezoekers van Machineering een beknopt overzicht van de componenten voor het klemmen van werkstukken en gereedschap. De nadruk ligt op stationaire spantechniek, zoals het VERO-S snelwisselsysteem voor palletten en de MAGNOS magneettechnologie, en ook de gereedschapshouders met de TENDO hydraulische expansietechnolgie en TRIBOS polygonaal technologie. Het SCHUNK team verwelkomt u op Machineering in hal 5 stand B23.

De enkelvoudig werkende klemmodule SCHUNK VERO-S NSE3 138-V4 verhoogt de flexibiliteit in toepassingen met enkele palletten: terwijl de palletuitlijning op traditionele enkelvoudige klemmodules met anti-draai-bescherming standaard vast is, kunnen palletten op de VERO-S NSE3 138-V4 in stappen van 90° worden gedraaid. Hiermee kan de positie van de palletmontage met 90°, 180° of 270° worden gevarieerd. De anti-draaibescherming wordt geleverd aan de hand van twee verwisselbare flexibele elementen, die het pallet positioneren. Twee cilindrische pinnen zonder positioneringsfunctie verhogen de radiale stijfheid en garanderen een herhaalbare positionering van het pallet. De  individuele klemmodules zijn beschikbaar als standaardklemmodules of opspantorenmodules. Ze zijn geschikt voor de montage van klempallets met afmetingen van 159 mm x 159 mm. Optioneel kan de module uitgerust worden met een veer-geactiveerde conusafdichting, die automatisch de interface van de module vergrendeld, zodra het pallet met de klempin wordt opgetild. Zonder de hoogte te veranderen, vergrendelt het de laatste gateway van de anders volledig gesloten module.

Neertrekkracht van 28 kN garandeert een 150% hogere rigiditeit

vero-s_nse-a3-kopieren

Terwijl de palletuitlijning op traditionele enkelvoudige klemmodules met anti-draaibescherming standaard vast is, kunnen palletten op de VERO-S NSE3 138-V4 in stappenvan 90° worden gedraaid.

 

Dankzij de geactiveerde turbofunctie hebben de vormvaste enkelvoudige klemmodules een enorme neertrekkracht van 28.000 N. Bevesti-ging en positionering vinden plaats via een korte kegel met een herhalingsnauwkeurigheid van < 0,005 mm. Dit staat garant voor een maximale nauwkeurigheid, zelfs bij de meest veeleisende toepassingen. Door de conische bevestiging zijn de spanbouten ook excentrisch met de modules te verbinden, wat dit proces zeer eenvoudig maakt. De werkelijke klemming wordt uitgevoerd zonder een externe energietoevoer via veerkracht; het is vormsluitend en zelfborgend. De werkstukken blijven veilig geklemd, zelfs bij een onverwachte drukval in het luchtsysteem. Een pneumatische druk van 6 bar is voldoende om de klemmodules te openen. Afhankelijk van de draaddiameter van de gebruikte  spanbouten, liggen de houdkracht op 35.000 N (M10), 50.000 N (M12) of 75.000 N (M16). Alle componenten, zoals basisbehuizingen, klempennen en klemslede zijn gemaakt van gehard rvs, waardoor ze absoluut corrosiebestendig en duurzaam zijn.

Het meest uitgebreide gamma aan gereedschapshouders

Elke specifieke toepassing heeft andere eisen. Vooral als het gaat om precisie, mogen er geen compromissen worden gesloten. De innovatieleider stelt met zijn gamma aan gereedschapshouders nieuwe maatstaven.

iTENDO: de eerste intelligente gereedschapshouder

Voor een veilige bewerking van werkstukken in onbemande, geautomatiseerde productie-processen moeten de onderdelen die het dichtst bij het onderdeel staan, over de nodige intelligentie beschikken. Het antwoord van SCHUNK: de nieuwe SCHUNK iTENDO – de eerste intelligente gereedschapshouder op de markt.

TENDO E compact: 300% langere standtijd

schu_baukastenrota-stat_0518-kopieren

De TENDO E compact gereedschapshouder heeft een hoge klemkracht en kan afhankelijk van de klemdiameter, koppels van maximaal 900 Nm veilig overbrengen.

 

SCHUNK TENDO E compact overtuigt bij het frezen, boren, ruimen en schroefdraad tappen met een tot wel 300% langere standtijd. De universele hydraulische gereedschapshouder voldoet aan de toenemende eisen in de volumebewerking tegen een prijs die het gemakkelijk maakt om van Weldon en warmtekrimphouders over te schakelen op de veel nauwkeurige TENDO kwaliteit. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details