NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Investeren in de toekomst
Cleanroom verpakte veren in Grade 2.

Investeren in de toekomst

Waar de coronacrisis veel bedrijven heeft weerhouden om te investeren, heeft Tevema in deze turbulente tijd besloten zijn positie in de hightech markt te verstevigen en verder uit te bouwen.

Tevema, één van Europa’s grootste leveranciers van technische veren in een sterk groeiende hightech markt wil zijn positie in deze markt bestendigen. Door het bouwen van een hoog­waardige cleanroom verstevigt het bedrijf zijn positie als technische verenproducent in de turbulente markt. 

Anticiperen op sterke groei

“Met deze investering verhoogt Tevema de interne controle op het volledige productieproces en anticipeert op de sterke groei in dit marktsegment. Het biedt hierdoor zijn klanten een hoge service graad in kwaliteit en verhoogt de flexibiliteit in het logistieke proces”, zegt Maarten Visscher, marketingmanager van Tevema.

Typen en nabehandelingen

Het bedrijf heeft technische veren in het assorti­ment van diverse soorten en maten: drukveren, trekveren, torsieveren, stempelveren, gasveren, norm compo­nenten, ringveren enzovoort. Al deze veren ondergaan een ther­mische nabehandeling die voldoet aan strenge eisen zoals AIAG CQI-9 voor de auto­mobielindustrie en AMS2750E voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.

1. Veren worden gecleand in verschillende baden.
2. Cleaning machines met hoogste kwaliteit.
3. Veren zijn in de cleanroom verpakt, ook mogelijk in vacuum Grade 2 verpakking.

Gecleande veren 

In de lucht- en ruimtevaart en halfgeleider­industrie zijn gecleande veren aan de orde. Deze moeten voldoen aan de hoogste normen. Om tot dit resultaat te komen, vindt er chemische nabehandeling in geconditioneerde ruimtes plaats. Deze nabehandelingen worden uitgevoerd in de ISO 6 ISO 7 cleanroom. Tevema heeft met deze investering besloten dit gehele proces in eigen huis uit te voeren. “In deze cleanroom wordt het zuiveringsproces uitgevoerd in vier fases. Een ultrasoon bad, twee chemicaliënbaden en een droogtrommel. Dit proces leidt ertoe dat de gecleande veren voldoen aan Grade 4 van ASML. Door een thermische nabehandeling en het individueel vacuüm verpakken per item kan Tevema ook de ASML Grade 2 norm naar zijn klanten borgen.

Cleanroom in eigen productie

Door de sterk groeiende hightech markt is de vraag en expertise van gecleande veren de laatste jaren gegroeid. Visscher: “Door te investeren in deze hightech sector zijn we klaar voor een sterk groeiende vraag en anticiperen we op de prangende wens van ASML. Tevema biedt de vereiste kwaliteit en verhoogt zijn flexibiliteit door snelle levertijden te garanderen. De cleanroom geeft ons meer mogelijkheden om in de behoeften van onze klanten te voorzien.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details