Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Kärcher richt zich op accutechnologie

Kärcher presenteer zijn nieuwe 'Kärcher Battery Universe' met meer dan 40 apparaten: van gereedschap voor tuin- en groenonderhoud tot gereedschap...

accu

10 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Meteen al meer dan 40 nieuwe producten

Kärcher presenteer zijn nieuwe ‘Kärcher Battery Universe’ met meer dan 40 apparaten: van gereedschap voor tuin- en groenonderhoud tot gereedschap voor reiniging van bouwplaatsen en van heggenscharen tot nat-/droogzuigers voor hobbytuiniers en professionele gebruikers. Zowel de compacte accu’s van het 18-voltplatform als de krachtige accu’s van het 36-voltplatform zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten, zodat een breed toepassingsgebied bestreken wordt.

“Met de Kärcher Battery Universe zetten wij wederom een mijlpaal in onze branche. We bieden onze klanten hiermee een uitstekende technologie waarin onze meer dan 30 jaar lange ervaring en deskundigheid op het gebied van accu’s geïntegreerd is”, aldus Hartmut Jenner, CEO van Alfred Kärcher SE & Co. KG. “En dit is nog maar het begin. Voor het einde van 2020 zullen we nog eens meer dan 20 nieuwe accuproducten op de markt brengen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat huishoudens binnenkort alleen nog maar reinigingsapparaten gebruiken die onafhankelijk van het stroomnet werken. Zelfvoorzienend, milieuvriendelijker en krachtig dan ooit tevoren.”

Een unique sellingpoint van de Kärcher-platformaccu’s is het lcd-scherm met ‘Real Time Technology’, dat naast de resterende accucapaciteit ook de resterende loop- en laadtijd in minuten aangeeft. Door de krachtige, voor thuisgebruik unieke bescherming tegen waterstralen hoeft men tijdens reinigingsklussen niet op watergevoelige componenten te letten (klasse IPX5). De accu’s zijn daarnaast beschermd tegen stof. De accubehuizing is gemaakt van robuuste kunststof en daardoor uiterst stootvast. Dankzij het efficiënte temperatuurbeheer leveren de accu’s ook bij intensief gebruik een uitstekend vermogen. Hierbij beschermt de slimme celmonitoring tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Als een apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power-accu’s voor een lange levensduur van de cellen.

Accu-apparaten zullen bij de reiniging en het onderhoud steeds belangrijker worden. Enerzijds ontstaan er nieuwe toepassingsmogelijkheden, omdat ze zelf in hun energie voorzien. Anderzijds worden voor de gebruiker de werkzaamheden aanzienlijk lichter. Handelingen zoals kabels afrollen, een contactdoos zoeken en kabels oprollen behoren tot het verleden, struikelblokken verdwijnen en moeilijk bereikbare plaatsen worden eenvoudig te reinigen. Dat is thuis bijzonder aangenaam. Bij de reiniging van gebouwen nemen kleine taken bij elkaar veel tijd in beslag. Door het gebruik van accu-apparaten kan tot wel 20% aan werktijd bespaard worden in vergelijking met modellen met snoer.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details