OHRA
01:04
10-01-2019

Kostenefficiënte opslagsystemen

De interne logistiek van productie- en verwerkingsbedrijven heeft een grote invloed op de snelheid en de kwaliteit van de service. Zeker in de metaalsector, waar vaak onderdelen met grote afmetingen gestockeerd moeten worden, is een efficiënt opslagsysteem cruciaal om concurrentieel te blijven.

OHRADe OHRA draagarmstellingen zijn opgebouwd uit volwandige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk.

“De efficiëntie van een opslagsysteem uit zich op twee cruciale vlakken”, vertelt Bart Danneels, verantwoordelijke verkoop Belux bij Ohra Opslagsystemen. “Enerzijds moet het opslagsysteem toelaten om snel en eenvoudig materialen te plaatsen, verplaatsen en uit te nemen. Anderzijds is ook de ruimte een belangrijke factor. Veel bedrijven kampen met plaatsgebrek. Ze zijn dus op zoek naar oplossingen om zoveel mogelijk materialen op een zo beperkt mogelijke ruimte te stockeren.”

OHRA

Opslagsystemen op maat van elk metaalbedrijf
OHRA Opslagsystemen is al veertig jaar specialist in de productie en montage van opslagsystemen. De metaalverwerking is voor hen een erg belangrijke afzetmarkt. “Omdat de keuzemogelijkheden op vlak van materialen, afmetingen, afwerking … alsmaar toenemen, hebben bedrijven in deze sector nood aan opslagsystemen die qua lengte, hoogte en stapelniveaus gemakkelijke aanpasbaar zijn”, aldus Danneels. “Onze draagarmstellingen zijn hier de perfecte oplossing. Ze zijn opgebouwd uit volwandige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk. Daardoor wordt een grote opslag op een klein oppervlak mogelijk.” De draagarmstellingen van OHRA worden individueel op maat gemaakt. Er bestaan verschillende varianten, al naargelang de behoefte in stapelhoogte, diepte, draagkracht en profielsterkte. Voor buitenopstellingen kunnen ze bovendien hoogwaardig gepoedercoat of warmverzinkt worden. Ook uitvoeringen met dak, achterwand en regengoot zijn mogelijk.

Advies voor magazijninrichting
OHRA Opslagsystemen heeft niet alleen een uitgebreid en divers gamma aan opslagsystemen, het biedt ook advies op maat aan. “Met onze expertise en eigen studiedienst helpen wij bedrijven om magazijnen en opslagruimtes op de juiste manier in te richten met het oog op een optimale benutting en een efficiënte handling”, aldus Danneels.

Tekst: Bram Thiry  Beeld: OHRA

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Palletstellingen voor betrouwbare magazijnopdrachten “Werken met palletten is een slimme manier om magazijnopdrachten snel en simpel af te handelen, tenminste als je de juiste opslagsys-temen gebruikt”, zegt Fanny Van Cauwenbergh, marketingmanager bij SSI SCHÄFER. “Goede palletstellingen moeten niet alleen stabiel, robuust en veilig zijn, maar ook makkelijk uitbreidbaar. Wij begeleiden onze klanten bij de keuze van de beste palletstelling.” De opslagspecialist biedt magazijnstellingen in lengte- en diepteliggeruitvoering, met enkele en dubbeldiepe opslag en met smalle of brede gangen. Met stellingen die een framebelastbaarheid tot 30 ton en een liggerdraagvermogen tot 4,5 ton hebben, is zelfs de opslag van zware materialen geen enkel probleem. Automatische shuttlesystemen voor kleine ladingdragers Ook voor de opslag van kleine materialen zijn efficiënte, betrouwbare magazijnprocessen cruciaal voor de service naar klanten en de veiligheid van medewerkers. “SSI SCHÄFER ontwerpt, produceert en plaatst oplossingen op maat voor de opslag van kleine ladingdragers”, vertelt Van Cauwenbergh. “Wij kunnen klanten helpen met stapelbare boxen en bakconcepten, maar even goed met complexe opslagmachines en shuttlesystemen.” Deze shuttlesystemen maken de volautomatische in- en uitslag van bakken, dozen en trays mogelijk. Zo garanderen ze een snel en flexibel transport van materialen en producten met korte toegangstijden. Elke oplossing wordt op maat uitgetekend op basis van standaardcomponenten. De productie onder eigen regie biedt klanten de garantie van een constante kwaliteit en een maximale betrouwbaarheid van de eindproducten. SSI SCHÄFER coördineert het volledige project via één aanspreekpunt. “Ons shuttlesysteem Cuby kreeg in 2016 nog de Industrieprijs in de categorie ‘Best of 2016’”, aldus een trotse Van Cauwenbergh. Etagevloerconstructies voor optimale ruimtebenutting Voor bedrijven die plaats te kort hebben in hun magazijn, kunnen etagevloerconstructies een oplossing bieden. Zij maken het mogelijk om een extra etage te creëren boven de bestaande magazijnvloer, waardoor de nuttige oppervlakte aanzienlijk wordt uitgebreid. “De configuratiemogelijkheden van onze etagevloerconstructies zijn quasi onbeperkt”, zegt Van Cauwenbergh. “Bovendien kunnen onze systemen naar behoefte in alle richtingen worden uitgebreid en zijn ze aanpasbaar aan de vereiste belastingen en eisen van de klant.” Bij stellingsystemen met tussenvloeren kunnen platformgangen tussen de stellingen worden ingebouwd. Daarnaast is het mogelijk om complete vloeren op de stellingen te monteren. In combinatie met het veelzijdige aanbod van palletstellingen, werkpleksystemen, kratten en bakken bieden de vloerconstructies een effectieve oplossing voor de opslag en handling van grote en kleine goederen in magazijnen waar de ruimte beperkt is.