NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kostenefficiënte opslagsystemen

Kostenefficiënte opslagsystemen

De interne logistiek van productie- en verwerkingsbedrijven heeft een grote invloed op de snelheid en de kwaliteit van de service. Zeker in de metaalsector, waar vaak onderdelen met grote afmetingen gestockeerd moeten worden, is een efficiënt opslagsysteem cruciaal om concurrentieel te blijven.

OHRADe OHRA draagarmstellingen zijn opgebouwd uit volwandige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk.

“De efficiëntie van een opslagsysteem uit zich op twee cruciale vlakken”, vertelt Bart Danneels, verantwoordelijke verkoop Belux bij Ohra Opslagsystemen. “Enerzijds moet het opslagsysteem toelaten om snel en eenvoudig materialen te plaatsen, verplaatsen en uit te nemen. Anderzijds is ook de ruimte een belangrijke factor. Veel bedrijven kampen met plaatsgebrek. Ze zijn dus op zoek naar oplossingen om zoveel mogelijk materialen op een zo beperkt mogelijke ruimte te stockeren.”

OHRA

Opslagsystemen op maat van elk metaalbedrijf
OHRA Opslagsystemen is al veertig jaar specialist in de productie en montage van opslagsystemen. De metaalverwerking is voor hen een erg belangrijke afzetmarkt. “Omdat de keuzemogelijkheden op vlak van materialen, afmetingen, afwerking … alsmaar toenemen, hebben bedrijven in deze sector nood aan opslagsystemen die qua lengte, hoogte en stapelniveaus gemakkelijke aanpasbaar zijn”, aldus Danneels. “Onze draagarmstellingen zijn hier de perfecte oplossing. Ze zijn opgebouwd uit volwandige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk. Daardoor wordt een grote opslag op een klein oppervlak mogelijk.” De draagarmstellingen van OHRA worden individueel op maat gemaakt. Er bestaan verschillende varianten, al naargelang de behoefte in stapelhoogte, diepte, draagkracht en profielsterkte. Voor buitenopstellingen kunnen ze bovendien hoogwaardig gepoedercoat of warmverzinkt worden. Ook uitvoeringen met dak, achterwand en regengoot zijn mogelijk.

Advies voor magazijninrichting
OHRA Opslagsystemen heeft niet alleen een uitgebreid en divers gamma aan opslagsystemen, het biedt ook advies op maat aan. “Met onze expertise en eigen studiedienst helpen wij bedrijven om magazijnen en opslagruimtes op de juiste manier in te richten met het oog op een optimale benutting en een efficiënte handling”, aldus Danneels.

Tekst: Bram Thiry  Beeld: OHRA

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.