NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kwaliteitsvolle fiberlasersnijmachines tegen een aanvaardbare prijs
De Entra fiberlasersnijmachine is een compact gebouwde instapmachine zonder wisseltafel. Ze is ideaal voor platen tot 3.000 x 1.500 mm met diktes tot 25 à 30 mm.

Kwaliteitsvolle fiberlasersnijmachines tegen een aanvaardbare prijs

Bij Deratech zetten ze in op de ontwikkeling en productie van betrouwbare machines tegen een betaalbare prijs. Dat zijn geen hoogtechnologische, uiterst performante systemen, maar ze voldoen wel voor de toepassingen waarvoor ze gemaakt zijn. Het gamma omvat CNC-gestuurde plaatscharen, plooibanken, ponsnibbelmachines, automatiseringsoplossingen, CAD/CAM-software en gereedschappen voor de verschillende machines. Met Entra, Futura en Supera biedt de fabrikant ook fiberlasersnijmachines. Deratech is verhuisd naar een nieuwe thuis op Industriepark E17/4 in Lokeren, waar alle machines vanaf het voorjaar van 2024 ook in een experience center ontdekt kunnen worden.

De Futura-lasersnijmachine voor buizen met een diameter tot 380 mm en lengtes tot 12.000 mm.

Fiberlasersnijmachines

Deratech bestaat al zo’n vijftien jaar, maar is geen pionier. De technologie die het voor zijn plaatbewerkingsmachines gebruikt, is niet nieuw. Maar het focust wel op het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsvolle machines voor toepassingen waar een uiterst performant systeem of een hoogtechnologisch bewerkingscentrum een brug te ver en budgettair niet verantwoord is. “Zo merkten we dat maakbedrijven vaak met het dilemma zaten of ze zelf hun plaatmateriaal zouden snijden of dat productieproces toch zouden uitbesteden aan een externe partner. Wie dat in eigen huis doet, kan immers flexibeler op vragen van klanten reageren. In veel gevallen voldoet de snijkwaliteit van plasmatechnologie niet, maar de stap naar fiberlasersnijden willen ze toch niet zetten, omdat de investering te hoog is en het systeem niet rendabel zou zijn”, zegt managing director Nico De Vooght. “Als die productiebedrijven geen extreem performant systeem met bronnen van 30 kW en 6-G asversnellingen nodig hebben, zijn onze fiberlasersnijmachines een optie.”

De Entra-3015 is een compacte fiberlasersnijmachine met een snijvermogen tot 8 kW en een uitschuifbare snijtafel aan de lange zijde, voor bedrijven die platen tot 3.000 x 1.500 mm en maximaal 30 mm dik willen snijden en daarbij geen behoefte hebben aan een wisseltafel. De Futura is een universeel inzetbare buizenlasersnijmachine met een capaciteit van 10 tot 220 mm (type 6020) of tot 380 mm (type 6038). Ze is geschikt voor buislengtes tot 6.000 mm, optioneel zelfs 12.000 mm. 

Deratech ontwikkelde met Supera een reeks fiberlasersnijmachines met formaten van 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en snijvermogen tussen 1 en 15 kW.

“Onze Supera is een allround systeem, beschikbaar in formaten 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en met een snijvermogen tussen 1 en 15 kW. Een Precitec of Raytools snijkop zorgt voor een stabiele, optimale snijkwaliteit bij de meest uiteenlopende materiaalsoorten en plaatdiktes. De IPG-fiberlasersnijbron is zo goed als onderhoudsvrij en staat garant voor een constant snijvermogen gedurende duizenden uren”, vult de managing director aan. “Optioneel kan deze machine geleverd worden met een wisseltafel, een Precitec ProCutter snijkop met automatische focuspunt-instelling en een rotatie-as voor het snijden van ronde, vierkante en rechthoekige buizen. Ze kan, net als onze andere machines, ook gecombineerd worden met automatiseringssystemen voor een onbemande productie. Onze machines zijn niet de snelste op de markt, maar daarvan ligt deze doelgroep niet wakker – als ze maar een betrouwbare en betaalbare machine krijgen, die hen een hoge graad van afwerking garandeert. We hebben intussen heel wat klanten bij wie de machines dagelijks probleemloos ­snijden.”

Alles in eigen huis

Het assortiment van Deratech omvat immers niet alleen fiberlasersnijmachines, maar ook CNC-gestuurde plaatscharen (Practica, Varia), plooibanken (Minibend, Ultima, Technica en Hybdrid), ponsnibbelmachines (Dinamica), automatiseringsoplossingen en CAD/CAM-software. Die machines zijn dan wel qua prijs zeer interessant, want op de kwaliteit van onderdelen en componenten mag zeker nooit ingeboet worden. Alles gebeurt bij ­Deratech in eigen beheer. Ze ontwerpen en engineeren de systemen, en staan in voor de productie en levering. De machinebouwer draagt bovendien service hoog in het vaandel. Hij ondersteunt zijn klanten met een telefonische helpdesk, maar bijvoorbeeld ook bij de keuze van gereedschappen of het inplannen van een snelle interventie op de werkvloer. Er wordt ook continu geïnvesteerd in de optimalisatie van het assortiment.

Bij Deratech gebeurt alles in eigen huis: ontwerp en productie, eindmontage, testing en service. In de nieuwbouw in Lokeren komt straks ook een experience center.

Nieuwbouw

De firma bouwde langs de E17 autoweg in Lokeren een nieuwbouw van 2500 m² met kantoren, een werkplaats, magazijnruimte én een experience center. “We streven ernaar om onze showroom van 1000 m² tegen het voorjaar van 2024 af te hebben. Daar zullen klanten de plaatbewerkingsmachines in verschillende uitvoeringen tot in de kleinste details kunnen ontdekken”, sluit Nico De Vooght af. “Bovendien zal het mogelijk zijn om de werking van de machines te demonstreren, ook met werkstukken die de klant zelf meebrengt. Verder komt er ook een one-stop-shop voor wisselstukken.”  

Deratech is te bezoeken tijdens Blechexpo in hal 3, stand 3101.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details