NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Lasersnijtechnologie en meer in de kijker
Steen Parts uit Zedelgem investeerde in een Fiber Laser C3 van Bodor, die door het team van Astratec geleverd en op de werkvloer geïnstalleerd werd.

Lasersnijtechnologie en meer in de kijker

Astratec staat sinds 1995 garant voor innovatie en expertise op het vlak van machinebouw, lastechniek, plasma- en lasersnijden. Tijdens Welding Week ligt de klemtoon bij de firma uit Lichtervelde onder meer op de lasersnijmachines van het merk Bodor, met de lancering van de I6 en een live demo van de Fiber Laser C3, 12 kW. Uiteraard kunnen bezoekers op stand 4340 ook terecht met vragen rond lasautomatisatie, CNC-plasmasnijtafels en de meest uiteenlopende andere machines op maat. 

Lasersnijden zit de laatste jaren in de lift. Deze technologie biedt immers veel voordelen. Zo kan er heel nauwkeurig gewerkt worden en ook de snelheid waarmee afgewerkte producten tot stand komen, kan je met geen enkel ander systeem evenaren. Bovendien is de investering voor elk bedrijf, klein of groot, haalbaar. 

“We kopen lasermachines van het merk Bodor in en monteren die bij onze klanten. Daarmee stopt onze service niet. We geven de operatoren een doorgedreven opleiding en ook met vragen en problemen kan men bij onze techniekers terecht. Naast standaardsystemen kunnen we ook machines op maat uitwerken”, vertelt zaakvoerder Joost Levrouw. “Tijdens Welding Week krijgen bezoekers op onze stand live demonstraties met de Fiber Laser C3, 12 kW. We lanceren er ook de I6, de nieuwste telg binnen deze familie van CNC fiber lasersnijmachines. Net als I5 en I7 wordt dit systeem gekenmerkt door zijn compactheid met volledige afscherming en goede beveiliging. Het machinebed is gefreesd en de snijtafel kan uitgetrokken worden om de machine te beladen. Ook de software van Bodor werd verder uitgebreid. Zo zorgt de nieuwe functie Cutting Parameter Automatch ervoor dat de parameters sneller en correcter veranderd kunnen worden, met tijdwinst en een betere kwaliteit tot gevolg.”

Arcelor Mittal koos voor de plasmasnijtechnologie van Astratec.

Andere oplossingen

Astatec ontwikkelt en bouwt ook allerhande robuuste, betrouwbare en snelle machines voor de meest uiteenlopende toepassingen, en dat tegen een betaalbare prijs. En het gamma omvat flexibele lasmachines en -robots, die zowel voor seriewerk als kleinere opdrachten ingezet kunnen worden. 

“We beheersen heel wat technieken: punt-, projectie- en draadlassen (wire mesh), maar ook automatisch rondlassen of langslassen. Daarnaast leveren we flexibele lasrobots, die bij voorkeur uitgerust zijn met FANUC-technologie. Tot slot staan we in voor het ontwerp en de realisatie van opspangereedschappen voor lastoepassingen”, geeft Levrouw aan. “We blijven ook focussen op de plasmasnijtechnologie. Met onze HiPrecision plasmasnijtafels type M300 en M500 kan men platen vanaf 0.25 mm tot 50 mm dik in staal of rvs nauwkeurig, betrouwbaar en braamvrij snijden. Deze CNC-gestuurde machines kunnen feilloos in elke geautomatiseerde productieomgeving geïntegreerd worden. Ze zijn ook leverbaar met tal van optionele functies, zoals een extra boormachine, een bevelkop tot 45°, een acetyleenbrander, …”    

Standummer 4340

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details