NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Toekomstbestendige legeringen
Transportschroeven gerenoveerd door coating.

Toekomstbestendige legeringen

Castolin Eutectic, ruim honderd jaar geleden opgericht in Zwitserland, is uitgegroeid tot een leidende speler op het gebied van onderhoud, oppervlaktebescherming en speciale verbindingstechnologieën, gebruikmakend van lassen, solderen en coaten. Deze technologieën zijn cruciaal voor het aanpakken van slijtageproblemen in zware en slijtage-intensieve industrieën, zoals de afval- en recyclingsector, staal of cement.

Recent introduceerde het bedrijf de EnDOtec® DO6070N-lasdraad. Dit nieuwe product, gelanceerd vanuit de fabriek in Dublin, Ierland, markeert een significante vooruitgang in de strijd tegen slijtage bij extreme temperaturen, erosie, en corrosie. De EnDOtec® DO6070N is specifiek ontwikkeld om onderdelen zoals sinterbrekers in de staalindustrie en ovenvoerschroeven in afvalenergiecentrales een aanzienlijk langere levensduur te bieden. Met een metallurgische microstructuur die optimale weerstand biedt tegen slijtage en hitte, behoudt deze legering haar eigenschappen tot 800 ºC, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Door EnDOtec® DO6070N beschikbaar te maken in lasdraadvorm, opent Castolin Eutectic nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze legering tijdens robotlassen.

6070N-legering in lasdraadvorm

Door EnDOtec® DO6070N beschikbaar te maken in lasdraadvorm, opent Castolin Eutectic nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze legering tijdens robotlassen, wat de efficiëntie en productiviteit van slijtagegevoelige operaties aanzienlijk kan verbeteren. Het onderstreept de kernmissie van het bedrijf: het verlengen van de levensduur van industriële componenten en het verminderen van onderhoudskosten, terwijl het ook bijdraagt aan een duurzamere industriële praktijk door onderdelen een tweede leven te geven en de noodzaak voor vervangingen te ­minimaliseren.

Hoogwaardig lassen zonder chroom en nikkel

Dit jaar bracht Castolin Eutectic EnDOtec® Safe-Hard 700 op de markt. Deze geavanceerde, gasbeschermde metaalkernlegeringdraad is perfect voor zowel massaproductie als onderhouds- en reparatiewerkzaamheden waarbij laswerk van de allerhoogste kwaliteit, efficiëntie en productiviteit noodzakelijk is. Deze draad onderscheidt zich door de afwezigheid van chroom en nikkel, wat de veiligheid voor lassers verhoogt en de uitstoot van lasrook vermindert. Het heeft een opmerkelijke duurzaamheid tegen stoten en schuren, en behoudt zijn mechanische robuustheid, zelfs onder zware temperatuuromstandigheden (57 HRC bij 600°C; 41 HRC bij 700°C). Bovendien onderscheidt het zich door de minimale CO2-voet­afdruk, minder dan de helft in vergelijking met traditionele legeringen op basis van Cr en Ni.    

Standummer 4203

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details