Naast lastoortsen levert Rohrman Schweißtechnik ook slangpakketten en allerlei andere accessoires. (Beeld: Bullik Photoography)

01:13
31-10-2019

Lassen eenvoudiger, efficiënter en productiever maken

Klanten worden steeds veeleisender: ze willen een hogere kwaliteit, maar vooral ook een snellere levering van hun bestellingen. Rohrman Schweißtechnik ontwikkelt, produceert en levert al meer dan veertig jaar lastoortsen voor het TIG- en MIG/MAG-lassen: toortsen en onderdelen voor die toortsen, slangpakketten, lasbenodigdheden … De specialist denkt met de klant mee en zoekt in nauwe samenspraak een geschikte oplossing voor elk project.

(Beeld: Bullik Photoography)

 

Familiebedrijf Rohrman Schweißtechnik is een belangrijke partner voor gespecialiseerde dealers op vlak van lastechniek, fabrikanten van lasapparaten en de industrie in het algemeen. “We zijn meer dan veertig jaar geleden gestart met de productie van lastoortsen en bieden vandaag een ruim assortiment oplossingen aan voor de verschillende lasprocessen en de meest uiteenlopende toepassingen: lastoortsen, slangpakketten en allerlei accessoires. Naast eigen producten hebben we een samenwerking met onze Amerikaanse partner TEC Welding Products voor de verdeling van hun premiummerken Weldtec®, Speedway®, i-Head®, Heliweld IITM en TEC®”, zegt huidig zaakvoerder Florian Rohrman. “Lastoortsen moeten veilig, krachtig en gebruiksvriendelijk zijn. Onze producten staan synoniem voor kwaliteit, een lange levensduur en eenvoud in handling en gebruik. We denken ook aan de ergonomie en het comfort, waardoor gebruikers efficiënter en gemakkelijker kunnen werken.”

De firma biedt vandaag een ruim assortiment toortsen aan voor de meest uiteenlopende lasprocessen en toepassingen.

 

We produceren wat gevraagd wordt

De wereld van het lassen evolueert snel en innovatie staat centraal bij de specialist uit het Duitse Viersen. Lastoortsen bestaan immers vandaag in alle mogelijke maten, gewichten en ampèreklassen. Het aantal combinaties is dan ook nauwelijks te overzien. Rohrman Schweißtechnik heeft continu componenten op voorraad voor de productie van 10.000’en varianten. “We denken met onze klanten mee en zoeken voor elk project naar een geschikte oplossing. Het productieproces en de vervaardiging van componenten zijn verregaand geautomatiseerd, waardoor we snel en flexibel kunnen inspelen op elke vraag”, geeft de zaakvoerder aan. “De montage van lastoortsen gebeurt nog manueel en daar zal niet snel verandering in komen. Dankzij ons montageteam met hun enorme ervaring en knowhow op het vlak van lastechnieken kunnen we onze klanten steeds de beste kwaliteit op vlak van product en service garanderen.”   

Tekst: Johan Debaere  
Beeld: Rohrman Schweißtechnik

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners