Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Linum Foundation schenkt 16.500 euro aan vzw SuperKrachtig Lekker

Ter gelegenheid van haar 5‐jarig bestaan organiseerde De Kuurnse Linum Foundation vzw op donderdagavond 12 september een succesvolle benefietavond.

benefietavond-linum-foundation-watou-kopieren

18 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ter gelegenheid van haar 5‐jarig bestaan organiseerde De Kuurnse Linum Foundation vzw op donderdagavond 12 september een succesvolle benefietavond. Deze had plaats in de mooie accommodatie van de brouwerij Sint‐Bernardus in Watou. De Linum Foundation werd opgericht vanuit een idee van de Kuurnse ondernemersfamilie Vanderbeke om jonge mensen, en hun families, die kampen met een weesziekte financieel te ondersteunen. Een weesziekte is een zeldzame ziekte waar het ziekenfonds niet in tussenkomt. Met de voltallige raad van Bestuur van de Linum Foundation wordt hierbij steeds gepoogd vanuit een persoonlijk contact deze families te helpen. Zo konden in de afgelopen jaren reeds meerdere jongeren zoals Guillaume (oogziekte), Maithili (tumor), Joeri en Robin (verkeersongelukken) en Sofia (PID) financieel ondersteund worden bij hun dure behandelingen.

Voor het 5‐jarig jubileum werd uitgekeken naar een overkoepelend project waarbij niet één, maar meteen meerdere kinderen geholpen kunnen worden. Hellen Vanderbeke van de Linum Foundation : “Vanuit ons opzet om meerdere kinderen te kunnen helpen, kwamen we al snel terecht bij de vzw SuperKrachtig Lekker, die zich buigt over het voedingsaspect en een evenwichtige eetbeleving voor kinderen die vechten tegen kanker. Het initiatief SuperKrachtig Lekker is ontstaan vanuit het eigen parcours dat Kim Milants met haar dochter Jasmijn dient te volgen.” SuperKrachtig Lekker wil kinderkankerpatiënten (en/of kinderen met weesziekten, die op dezelfde afdeling behandeld worden) bijstaan in hun gevecht door gezonde, versbereide en lekkere voeding aan te bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De vzw zamelt oa. Fondsen in voor een keuken op de kinderafdeling van UZ Gent.

Op de benefietavond mocht de Linum Foundation meer dan 320 gasten verwelkomen en kon een cheque ter waarde van 16.500 euro overhandigd worden aan Kim Milants van de vzw SuperKrachtig Lekker. De Linum Foundation is dankbaar voor de vele steun die het kreeg van zowel sponsors, aanwezigen en sympathisanten om deze gift te kunnen realiseren.

“Met het evenement benadrukt de Linum Foundation vzw haar ambitie om rechtstreeks mensen met financiële moeilijkheden door (wees)ziekte te helpen. Voor concrete aanvragen of projecten zijn wij bereikbaar op foundation@linum.eu. De Linum Foundation is ook officieel geregistreerd op goededoelen.be. Steun aan de Linum Foundation, rechtstreeks of via een actie in het kader van de Warmste Week bijvoorbeeld, is altijd welkom.” besluit Hellen Vanderbeke.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details