NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mazak introduceert de krachtige en scherp geprijsde nieuwe VCE-600
De nieuwe generatie Mazak VCE-600 verticaal CNC-bewerkingscentrum, biedt kwaliteit en prestaties voor een onverwacht scherpe prijs.

Mazak introduceert de krachtige en scherp geprijsde nieuwe VCE-600

Ontworpen en gebouwd in de UK, is de nieuwe Mazak VCE-600 een indrukwekkend verticaal bewerkingscentrum met hoge specificaties en scherp geprijsd. Dit indrukwekkende, nieuwe generatie verticaal bewerkingscentrum is ideaal voor een breed scala van onderaannemers, werkplaatsen en kleine toeleveranciers tot OEM’s. 

Als resultaat van uitgebreid marktonderzoek bevat de nieuwe, betaalbare VCE-600 een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën die toonaangevende productiviteit, prestaties en gebruiksgemak demonstreren. Dit alles in combinatie met een compact formaat levert het de kwaliteit en service op zoals u dat van Mazak gewend bent. De machine heeft compacte afmetingen van 2,9 bij 3,12 bij 3,14m (h/b/d), die aantrekkelijk zijn voor ondernemers met een beperkt vloeroppervlak. De VCE-600 heeft een royale tafelafmeting van 1300 x 600mm met X-, Y- en Z-as verplaatsingen van 1.050 bij 600 bij 600mm, waarmee bijzonder grote componenten kunnen worden bewerkt door de grote verplaatsing van de Y-as.

Boven dit werkgebied bevindt zich een spindel met dubbele wikkeling met 12.000 tpm en 18,5 kW, en een koppel van 119,4 Nm, die alles biedt wat een toeleveringsbedrijf nodig heeft. In het lage toerentalbereik levert de spindel een uitzonderlijk koppel voor zware frees- en boorwerkzaamheden, terwijl de spindel bij hoge snelheid een hoog vermogen genereert voor het bewerken van lichte materialen en het profileren van onderdelen. De spndel met conus 40 en interne koeling wordt voorzien van jgereedschap door een 1,9 seconde snelwissel-ATC met 24 posities, die geschikt is voor een maximale gereedschapsdiameter van 75 mm. Om de toegang tot de ATC voor de operator te verbeteren, kan een optionele ATC-deur worden gespecificeerd om de insteltijden te verkorten. 

Naast een toonaangevende spil toont de nieuwe VCE-600 zijn bouwkwaliteit met uiterst stijve lineaire rolgeleidingen op alle assen, die de machine in staat stellen zowel zware verspaning als hogesnelheidsbewerkingen uit te voeren. Dit wordt aangevuld met servomotoren met directe aandrijving op alle assen en volledig geslepen voorgespannen kogelomloopschroeven die een ongeëvenaard niveau van precisie en repeteerbaarheid bieden. 

Mark Hall, European Group Product Manager, zegt over deze opwindende nieuwkomer in het Mazak-assortiment: “De nieuwe VCE-600 is de eerste in een nieuwe reeks van verticale CNC-bewerkingscentra die veel belangstelling zullen krijgen uit de sector. De reden hiervoor is dat de specificatie een groot aantal toepassingen bestrijkt en tegelijkertijd prestaties en waarde biedt. Een van de grote voordelen van deze machine voor de sector is de veelzijdigheid ervan. Hij heeft een groot werkbereik, een toonaangevende spindel en de nieuwe SmoothEz CNC-besturing die snel te programmeren is – en dat maakt hem geweldig voor operators. Deze nieuwe machine is uitermate geschikt voor onderaannemers en werkplaatsen die een verscheidenheid aan werkstukken produceren, aangezien de specificaties betekenen dat de VCE-600 alles aan kan wat de industrie vraagt van deze machine.”

Om het gebruiksgemak te vereenvoudigen en insteltijden te verkorten,heeft Mazak verschillende ontwerpkenmerken geïntegreerd die zowel praktisch als ergonomisch vriendelijk zijn voor de operator. De VCE-600 is bijvoorbeeld ontworpen met één grote schuifdeur met een groot raam. Het grote raam biedt uitstekend zicht tijdens het bewerken. De gemakkelijk te openen enkele zijdeur stelt de operator in staat om onderdelen en gereedschap met één hand te plaatsen of te verwijderen terwijl hij met de andere hand de deur opent. Er is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak van de operator en de mogelijkheid om insteltijden te verkorten, dit is duidelijk merkbaar bij het gebruik van de nieuwe Mazatrol SmoothEz CNC-besturing. 

De nieuwe Mazatrol SmoothEz CNC-besturing heeft een intuïtief 15-inch touchscreen dat ‘Ez Operation’ kan bieden met de mogelijkheid te worden bediend als een smartphone of tablet waarbij het display kan worden aangepast door de positionering van gegevens gemakkelijk aan te passen aan de gebruiker. Door de weergave aan te passen, kan de operator gegevens controleren en bewerken met een minimale schermovergang. 

Voor ‘Ez Machining’ stelt Mazatrol SmoothEz klanten in staat om de Mazak Mazatrol-interface te gebruiken om programma’s te creëren, te controleren en te bewerken via een 3D-model van het werkstuk of als alternatief de volledige EIA/ISO-functionaliteit te gebruiken voor G-code-programmering – wat de gebruikers de grootst mogelijke flexibiliteit biedt. 

Daarnaast biedt de SmoothEz ‘Ez Setup’ waarbij alle productiegegevens, zoals programma’s, opspanninginstellingen, machinemodellen, gereedschapsgegevens en coördinaatsystemen, door Smooth Project Manager kunnen worden gesynchroniseerd met SmoothCAM Ai. Met betrekking tot de SmoothEz zegt Mark Hall, Europees productmanager bij Mazak: “Voor fabrikanten met een onderdelenproductie met een hoge mix en een laag volume is het van cruciaal belang dat we de insteltijden verkorten – dit is waar de SmoothEz presteert met verschillende gebruiksvriendelijke functies die het gemakkelijk maken om van onderdeelinstelling naar productie te gaan.”

Omdat automatisering op de werkvloer steeds gebruikelijker wordt, heeft Mazak de VCE-600 ontworpen met de mogelijkheid om laaddeuren aan de voor-, linker- of rechterkant te integreren voor robottoegang, terwijl optionele gereedschaps- en werkstukmeetsystemen zoals de Renishaw RTS en RMP60 schakelende taster geïntegreerd kunnen worden. Zoals u kunt verwachten van een toonaangevend merk als Mazak, is er een overvloed aan optionele extra’s om aan de behoefte van de eindgebruiker te voldoen. 

Dit omvat een ATC met 30 of 48 posities, een selectie gereedschapsmeting, instelling- en breukdetectiepakketten, pakketten voor spaan- en koelvloeistofbeheer, waaronder spoelen, coverkoeling en ook spiraal- en spaantransporteurs, plus essentiële automatiseringsopties zoals automatische deuropening, robotinterface en hydraulische of pneumatische opspanvoorbereiding. De machine kan ook worden gespecificeerd met 4e aseenheden voor extra flexibiliteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.