NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meer constructiewerk dankzij nieuwe boorstraat

Meer constructiewerk dankzij nieuwe boorstraat

Een bedrijf moet blijven evolueren. Wie stilstaat, gaat er uiteindelijk op achteruit. JB Construct Betonstaal, een zusterbedrijf van JB Construct Betonbouw en JMC Containerservice uit Lier, investeerde onlangs in de uitbreiding van het machinepark met een nieuwe boorstraat. Op die manier kan de firma het aanbod uitbreiden alsook de efficiëntie en flexibiliteit op de werkvloer verder optimaliseren. Het team van zaakvoerder Bart Jacobs koos uiteindelijk voor een BRD-CNC LGT 12.000 mm boorstraat van het merk CMA, geleverd en geïnstalleerd door verdeler De Tollenaere.

Bart Jacobs investeerde recent in een nieuwe CMA BRD-CNC LGT 12.000 mm boorstraat voor het boren en tappen van stalen profielen.

 

 

JB Construct uit Lier ontwikkelde zich sinds de oprichting in 2001 tot een voorname speler op de betonmarkt in Vlaanderen en Brussel. Naast heel wat particuliere klanten is de firma de vaste partner van bouwbedrijven, industriebouwers, projectontwikkelaars, zwembadenbouwers, tuinaannemers … Dat gaat meestal om maatwerk met ter plaatse gestort beton. “Om dat maatwerk, maar ook eigen opdrachten voor betonnen kelders te realiseren, hadden we nood aan wapeningsstaal en zo beslisten we om een atelier op te starten om die wapening in huis te fabriceren”, vertelt Bart Jacobs. “Intussen is JB Construct Betonstaal uitgegroeid tot een leverancier van geprefabriceerde betonwapening, poutrels, geveldragers, betonnetten en staalconstructies op maat. We beschikken daarvoor over een uitgebreid machinepark voor onder meer het knippen, zagen, plooien en lassen van werkstukken.”

Uitbreiding van de mogelijkheden en de capaciteit

De zusterbedrijven JB Construct Betonbouw, JB Construct Betonstaal en JMC Containerservice tellen vandaag een vijftigtal medewerkers. De bedrijvengroep hecht het allergrootste belang aan de kwaliteit van de producten en de service, maar vooral aan het respecteren van de vastgelegde timing. Om de bewerkingsmogelijkheden uit te breiden en zo nog meer constructiewerk uit te voeren én de efficiëntie en flexibiliteit op de werkvloer te verbeteren, ging het constructiebedrijf op zoek naar een geschikte boorstraat. Ze vergeleken de verschillende systemen en verdelers op de markt en kozen finaal voor De Tollenaere en een boorcenter van CMA, een Italiaanse leverancier van coördinatenboormachines en taparmen. “Net voor het zomerverlof leverden we een CMA BRD-CNC LGT boorstraat met een opspantafel en een X-as van 12.000 mm voor onder meer het boren, tappen, verzinken en graveren van stalen profielen van minimum 50 x 50 tot maximum 610 x 1.000 mm en dat zowel voor enkelstuks als voor kleine en grotere series”, licht Peter Wuyts, vertegenwoordiger bij De Tollenaere toe. “De profielen worden verticaal geklemd en het beginpunt van het werkstuk wordt automatisch gedetecteerd door een sensor, zodat bijvoorbeeld automatisch het nulpunt vastgelegd kan worden. Dit systeem is leverbaar in vijf uitvoeringen met spindeltoerentallen tot 5.000 omwentelingen per minuut, een boorcapaciteit tot een diameter van 42 mm en een tapcapaciteit tot maximaal M30.”

De firma beschikt over een uitgebreid machinepark voor onder meer het knippen, zagen, plooien en lassen van werkstukken.

 

Een tevreden klant keert terug

De boorstraat heeft intussen al zijn nut bewezen op de werkvloer van het constructiebedrijf. “Er is al menig gaatje geboord sinds de ingebruikname en we zijn enorm tevreden van de snelheid, nauwkeurigheid en afwerkingsgraad van dit center,” stelt Jacobs. “We werken al een paar jaar samen met De Tollenaere en hebben andere machines van de verdeler in ons atelier. Aangezien de samenwerking steeds optimaal verliep en je altijd op een goede service kan rekenen, lag het voor de hand dat we voor de aankoop van deze boorstraat met hen in zee gingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.