Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

METAVAK en Welding Week krijgen groen licht vanuit overheid

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen...

naamloos-1-kopieren-1

26 juni 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de vakbeurs METAVAK in combinatie met Welding Week powered by NIL die plaatsvindt op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. METAVAK en Welding Week voldoen aan deze vereiste maatregelen.

“In eerder onderzoek spraken exposanten en potentiële bezoekers (81%) al vertrouwen uit over een corona- proof georganiseerde METAVAK en Welding Week. Nu wij ook van de overheid groen licht hebben gekregen, gaan wij vol vertrouwen aan de slag om een geslaagde vakbeurs neer te zetten”, aldus Gertjan Lammers, namens de organisatie van METAVAK en Welding Week.

Als één van de weinige vakbeurzen in de metaalindustrie dit jaar levert METAVAK en Welding Week een belangrijke economische bijdrage aan de bezoekers en exposanten in de metaalindustrie, die door de coronacrisis ook flink is geraakt. “Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij het organiseren van de beurs voorop. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om samen met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen”, verklaart Lammers.

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren. Lammers: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder treffen wij hygiënemaatregelen voor onder andere sanitair en zijn er genoeg desinfectiestations te vinden.”

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Voor meer informatie: www.metavak.nl en www.welding-week.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details