Factory of the Future Awards
00:57
08-01-2019

Nieuwe lading Factories of the Future is op komst

Hoe kunnen productiebedrijven zich wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst, hoe pakken ze dat aan en wie neemt in België het voortouw? Dat is opnieuw de insteek van de intussen vijfde editie van de Factory of the Future Awards. De uitreiking vindt plaats op 6 februari 2019 in Kortrijk Xpo.

Factory of the Future AwardsDe winnaars van de Factories of the Future 2018 krijgen binnenkort gezelschap van een resem nieuwe bedrijven die de transformatie succesvol doorliepen.

De voorbije jaren hebben tal van Belgische bedrijven met ondersteuning van Made Different al de stap naar de toekomst gezet. Een Factory of the Future blinkt uit

Metaalvak België partners

VAC Machines 05 kopiërenPalletstellingen voor betrouwbare magazijnopdrachten “Werken met palletten is een slimme manier om magazijnopdrachten snel en simpel af te handelen, tenminste als je de juiste opslagsys-temen gebruikt”, zegt Fanny Van Cauwenbergh, marketingmanager bij SSI SCHÄFER. “Goede palletstellingen moeten niet alleen stabiel, robuust en veilig zijn, maar ook makkelijk uitbreidbaar. Wij begeleiden onze klanten bij de keuze van de beste palletstelling.” De opslagspecialist biedt magazijnstellingen in lengte- en diepteliggeruitvoering, met enkele en dubbeldiepe opslag en met smalle of brede gangen. Met stellingen die een framebelastbaarheid tot 30 ton en een liggerdraagvermogen tot 4,5 ton hebben, is zelfs de opslag van zware materialen geen enkel probleem. Automatische shuttlesystemen voor kleine ladingdragers Ook voor de opslag van kleine materialen zijn efficiënte, betrouwbare magazijnprocessen cruciaal voor de service naar klanten en de veiligheid van medewerkers. “SSI SCHÄFER ontwerpt, produceert en plaatst oplossingen op maat voor de opslag van kleine ladingdragers”, vertelt Van Cauwenbergh. “Wij kunnen klanten helpen met stapelbare boxen en bakconcepten, maar even goed met complexe opslagmachines en shuttlesystemen.” Deze shuttlesystemen maken de volautomatische in- en uitslag van bakken, dozen en trays mogelijk. Zo garanderen ze een snel en flexibel transport van materialen en producten met korte toegangstijden. Elke oplossing wordt op maat uitgetekend op basis van standaardcomponenten. De productie onder eigen regie biedt klanten de garantie van een constante kwaliteit en een maximale betrouwbaarheid van de eindproducten. SSI SCHÄFER coördineert het volledige project via één aanspreekpunt. “Ons shuttlesysteem Cuby kreeg in 2016 nog de Industrieprijs in de categorie ‘Best of 2016’”, aldus een trotse Van Cauwenbergh. Etagevloerconstructies voor optimale ruimtebenutting Voor bedrijven die plaats te kort hebben in hun magazijn, kunnen etagevloerconstructies een oplossing bieden. Zij maken het mogelijk om een extra etage te creëren boven de bestaande magazijnvloer, waardoor de nuttige oppervlakte aanzienlijk wordt uitgebreid. “De configuratiemogelijkheden van onze etagevloerconstructies zijn quasi onbeperkt”, zegt Van Cauwenbergh. “Bovendien kunnen onze systemen naar behoefte in alle richtingen worden uitgebreid en zijn ze aanpasbaar aan de vereiste belastingen en eisen van de klant.” Bij stellingsystemen met tussenvloeren kunnen platformgangen tussen de stellingen worden ingebouwd. Daarnaast is het mogelijk om complete vloeren op de stellingen te monteren. In combinatie met het veelzijdige aanbod van palletstellingen, werkpleksystemen, kratten en bakken bieden de vloerconstructies een effectieve oplossing voor de opslag en handling van grote en kleine goederen in magazijnen waar de ruimte beperkt is.