NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe machines met automatisering verhogen flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid
BeNed verving een oude CO2-lasersnijmachine door een ByStar Fiber 3015 met 6kW bron van Bystronic. Deze unit is gekoppeld aan een ByTrans Cross be- en ontlaadsysteem.

Nieuwe machines met automatisering verhogen flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid

Als allround toeleverancier van onderdelen en producten in rvs, aluminium en staal, én als fabrikant van technisch straatmeubilair, staat BeNed al bijna vijftien jaar voor kwaliteit in product, afwerking en service. Het ervaren team van medewerkers en het moderne machine­park met gekoppelde automatisering vormen de hoekstenen van het succes. De firma is al jaren vaste klant bij Bystronic. Zo omvat het machinepark onder meer een Xpert 150 plooibank en een ByStar Fiber 3015 fiberlasermachine met ByTrans Cross automatisering. B­innenkort wordt de nieuwe plooibank type Xpert Pro Extended met Tool Changer door Bystronic geïnstalleerd.

De firma uit Oudsbergen ontwikkelt en vervaardigt ook technisch straatmeubilair, zoals ondergrondse kasten voor regeltechniek, elektrovoorzieningen en wateraansluitingen.

Flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid zijn heel belangrijk in de huidige maakindustrie. Klanten willen immers steeds sneller bediend worden, zonder daarbij in te boeten op de kwaliteit en nauwkeurigheid van de producten. 

Voor BeNed in Oudsbergen is kwaliteit in product, afwerking en service al van bij de start in 2009 prioriteit. “We zijn een allround toeleveringsbedrijf voor onderdelen en producten in rvs, aluminium en staal. Dat kunnen enkelstuks of prototypes zijn, maar ook seriewerk. Op vraag van de klant kunnen we lasersnijden, zetten/plooien, lassen en assembleren. We geven ook advies of ondersteuning tijdens de ontwikkeling van producten, en staan steeds garant voor een vlekkeloze service. Klanten verwachten de hoogste kwaliteit op het vlak van nauwkeurigheid en afwerking. Daarvoor betalen ze uiteindelijk ook”, zegt zaakvoerder Reno Verhappen. “BeNed ontwikkelt en vervaardigt ook technisch straatmeubilair voor integratie in openbare ruimtes, bijvoorbeeld de ondergrondse kast die onder meer voor regeltechniek, elektrovoorzieningen en wateraansluitingen gebruikt wordt. Dit zijn vaak complexe producten die aan strenge eisen moeten voldoen en waarvoor we de nodige keuringen moeten laten uitvoeren.”

BeNed is een allround toeleverancier van onderdelen en producten in rvs, aluminium en staal.

Investeren in machines en automatisering

BeNed kan rekenen op een team van gedreven medewerkers, die hun job door en door kennen, en blijft ook continu investeren in nieuwe, betere machines. De voorbije jaren kocht de directie onder meer een CNC-gestuurde fiberlasersnijmachine, een lasrobot, een freesbank, een systeem voor het beitsen van lassen, en een langebandschuur­machine. Voor de lasersnijmachines en plooibanken werkt de firma samen met Bystronic. 

“Onze relatie met deze machinebouwer gaat ver terug, naar het moment toen we onze eerste Xpert plooibank kochten. Die machine heeft jarenlang goed haar diensten bewezen en we konden ook steeds rekenen op een uitstekende ondersteuning en service van de mensen van Bystronic”, legt Verstappen uit. “Toen we een vijftal jaar geleden de CO2-laser­snijmachine door een geavanceerder type met fiberlasertechnologie wilden vervangen, namen we opnieuw contact op met Bystronic en investeerden in een 6kW ByStar Fiber 3015, gekoppeld aan een ByTrans Cross automatiseringsoplossing.”

Binnenkort installeert Bystronic bij BeNed een nieuwe plooibank type Xpert Pro Extended, uitgerust met een Tool Changer voor automatisering.

Erik Goven, area manager Benelux bij Bystronic, licht toe: “Deze lasersnijmachine laat BeNed toe om nog sneller en flexibeler op de behoeften van de klanten in te spelen. Dankzij de 6 kW bron snijdt ze platen van 3000 bij 1500 mm met een dikte van 20 mm in inox en aluminium, en zelfs 25 mm in staal, en dat met de hoogste precisie en snelheid. Daarbij werkt men vanaf de digitale tekening van een klant of maken ze zelf de nodige 3D-ontwerpen om de machine aan te sturen. Bij BeNed hebben ze immers niet alleen de hardware, maar ook de software vlot onder de knie. Dit systeem is gekoppeld aan een ByTrans Cross be- en ontlaadsysteem, waardoor platen op een uiterst beperkte ruimte automatisch behandeld kunnen worden. De verwerkte onderdelen worden automatisch ontladen en ook het restant van de plaat wordt netjes gesorteerd.”

Zaakvoerder Reno Verhappen zit intussen niet stil en blijft verder investeren in de uitbreiding en optimalisatie van zijn machinepark. Zo wordt binnenkort een nieuwe plooibank type Xpert Pro Extended 250 ton, 4300 mm van Bystronic geïnstalleerd. Die zal uitgerust zijn met een Tool Changer, waardoor ook hier bewust gekozen wordt voor een verdere automatisering om nog sneller en efficiënter te kunnen werken.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details