NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nulpuntspansystemen helpen u tijd en kosten besparen
Carlos Cappelle: “Wat onze oplossing zo mooi maakt, is de eenvoud in gebruik. Eenmaal de basisplaat is geïnstalleerd en uitgelijnd, hoeft u er zelfs niks meer aan te doen.”

Nulpuntspansystemen helpen u tijd en kosten besparen

Door de terugvallende seriegroottes is uw operator vandaag veel meer bezig met het opnieuw instellen van stukken. Hoe minder tijd dit kost, hoe meer het u zal opleveren. Daarom zijn nulpuntspansystemen aan een opmars bezig. En waarom u er dan goed aan doet om voor de ZeroClamp nulpuntspansystemen van GARANT, het premium merk van Hoffmann Group, te kiezen? Omdat ze uitblinken met hun eenvoudige structuur, grote flexibiliteit en onbeperkte toepassingsmogelijkheden.

Ook in spantechniek spant Hoffmann Group de kroon. Het bedrijf beschikt over een zeer breed gamma aan spanmiddelen om ervoor te zorgen dat uw stukken klemvast zitten. “Dat is het mooie aan spantechniek. Er zijn zoveel mogelijkheden als er producten en processen zijn. En met het gamma dat we in huis hebben, dekken we het gros van de toepassingen op de markt af. Een onestopshop, dus”, verzekert verspaningsspecialist Carlos Cappelle. 

Met zijn ervaring bij de Hoffmann Group ziet hij de laatste jaren een duidelijke trend. “Door de toenemende complexiteit en verscheidenheid in metaalproductie en de schaarste aan technisch geschoold personeel, blijken nulpuntspansystemen voor veel bedrijven een interessante oplossing. Waar een traditionele opspanning makkelijk een halfuur kost, klaart u de klus met een nulpuntspansysteem in drie minuten. Wie minstens eenmaal per dag moet omstellen, verdient de hogere investeringskosten dus bijzonder snel terug. Vaak al in minder dan zes maanden.”

Waarom u er goed aan doet om voor de ZeroClamp nulpuntspansystemen van GARANT te kiezen? Omdat ze uitblinken met hun eenvoudige structuur, grote flexibiliteit en onbeperkte toepassingsmogelijkheden.

Gebruiksvriendelijkheid voorop

Met cijfers als tot 90% tijdsbesparing en tot 70% meer productiviteit kunnen nulpuntspansystemen u dus heel wat opleveren. Bij de ontwikkeling van het ZeroClamp nulpuntspansysteem hield GARANT de gebruiker duidelijk voor ogen. “Wat onze oplossing zo mooi maakt, is de eenvoud in gebruik. Eenmaal de basisplaat is geïnstalleerd en uitgelijnd, hoeft u er zelfs niks meer aan te doen. Met de toevoeging van perslucht lost u de spanbouten en kan u de volgende pallet erop plaatsen. Weer de luchtslang ertegen, vergrendelingen open, lossen en alles zit klemvast. Kinderspel. Iedereen kan het zelf komen ontdekken, in de showroom in Nederland of bij klanten.” 

Daarnaast springt de thermosymmetrie in het oog. Door de thermische uitzetting altijd aan de centrale as te compenseren, kunt u slechts met één type spanbout werken. Het ZeroClamp nulpuntspansysteem is overigens compatibel met alle spanmiddelen van Garant en van Allmatic. 

Grondige kennis om tot juiste systeem te komen

De werking zelf mag dan voor de hand liggen, waar wel de nodige aandacht naar moet gaan is het voortraject. En daarin laat de vakkennis van de Hoffmann medewerkers zich dubbel en dik voelen. Want ook al gaat het om dezelfde machines, de spanmiddelen kunnen er helemaal anders uitzien. 

“We kijken steeds samen met u naar welke opspanmiddelen er al zijn, hoe de productie er vandaag uitziet, en wat u op korte en lange termijn verwacht. Denkt u bijvoorbeeld binnenkort uw machine te automatiseren, dan bereiden we het nulpuntspansysteem daar al op voor. Of kunnen we de spanmiddelen wat hoger maken, zodat u geen langere gereedschappen hoeft te gebruiken? We willen meedenken met onze klanten en ze de oplossing aanbieden die het beste werkt. Vandaag en morgen.”

Samen voor meer efficiëntie

Maar ook na de bestelling blijft het team van Hoffmann Group u bijstaan. “We proberen altijd bij de installatie aanwezig te zijn, tenzij de klant dat liever niet wil. Zo kunnen we er zeker van zijn dat alles tot in de puntjes klopt en een feilloze werking achteraf gegarandeerd is. Een extraatje, ja, maar dat doen we graag voor onze klanten. Op die manier zetten we samen een flinke stap naar efficiëntiewinst.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.