Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Oplossen van problemen rond bacterie- en corrosiewering

non-stick-amorphisation-warmtewisselaar-dscn8159-kopieren

17 februari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen, beitsen en passiveren … Het is maar een greep uit de afwerkingen van rvs waar Packo Surface Treatment (onderdeel van Packo Inox en de Nederlandse Verder Groep) befaamd om is. Packo behandelt zowel grote als kleine onderdelen, zowel nieuw als gebruikt materieel en dit voor zowat alle niches – van kleine onderdelen voor luchtvaart en verpakking tot 100.000 l-mengreactoren voor polymeren en verf. De aandacht gaat vooral uit naar het oplossen van problemen op het vlak van reinigbaarheid, hygiëne, bacterie- en corrosiewering.

Enkele voorbeelden van recente realisaties door Packo Surface Treatment.

 

Er zitten voortdurend mooie projecten in de pijplijn bij Packo Surface Treatment. Elektropolijsten van leuningen en handgrepen voor zwembaden en buitentoepassingen zit bijvoorbeeld goed in de vingers. In Frankrijk zal Packo Surface Treatment tekenen voor één van de grootste rvs leuningprojecten ooit – 1,8 km die in Boulogne komen te staan. Sinds 1974 zijn reeds honderden km rvs leuningen elektrolytisch gepolijst, zowel voor binnen als buiten. Voor een Franse fabrikant van ziekenhuisuitrusting loopt verder een continue opdracht voor het elektropolijsten en amorfiseren van hun onderdelen: reinigbaarheid en het tegengaan van de ziekenhuisbacterie zijn daar de insteek.

Meer performante rvs afwerkingen voor de voedingsindustrie

Sinds de recente besmettingsschandalen in de voedingsindustrie, neemt de aandacht voor meer performante rvs afwerkingen in de voedingsindustrie fors toe. In eerste instantie laten diverse voedingsbedrijven nu hun gebruikt materieel behandelen om risico’s op besmettingen te voorkomen. Voor vleesverwerkers en sausbereiders amorfiseert Packo Surface Treatment continu normwagens, trechters en andere onderdelen die in contact komen met vlees. Zowel testen als de praktijk wijzen naar een veel betere weerstand tegen aankleven van dierlijke vetten en betere reinigbaarheid na amorfiseren. De aanwezigheid van restbacteriën na reinigen is nu herleid tot nul bij dit amorf oppervlak.

Perfect stofvrije oppervlakken

Voor toeleveranciers aan cleanrooms en de halfgeleiderindustrie lopen constant opdrachten voor het elektrochemisch ontzwarten van werktafels, karren, bekasting … Vooral om het oppervlak en de omgeving perfect stofvrij te houden. Diverse opdrachten voor micro-ondulatie tegen aankleven van poeders zijn tevens lopende: evaporatoren, piping, droog­torens, doseersystemen, valbuizen, trechters 
Micro-ondulatie werkt uitstekend tegen het aankleven van poeders, meel en bloem. Bij zetmeelverwerkers is het elektropolijsten en amorfiseren van trechters en schroeftransport-systemen ondertussen overbekend. Eindelijk is de aankleef van aardappelpuree en andere zetmeelmengsels perfect te vermijden.

Meer dan 45 jaar ervaring

De mogelijkheden voor het verbeteren van rvs oppervlakken reiken ver bij Packo Surface Treatment. Zowel machinebouwers als eindgebruikers kunnen een beroep doen op de ruim 45 jaar ervaring in het oplossen van problemen op vlak van corrosiewering, anti-kleef, glij-eigenschappen, hygiëne en het voorkomen van slijtage. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details