NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Optimale schuur- en slijpoplossingen

Optimale schuur- en slijpoplossingen

Tegenwoordig moet alles sneller. Tijd is geld, wordt er gezegd… Ben je op zoek naar een manier om tijd te besparen bij het ontbramen, afronden en finishen van plaatwerk? Streef je naar consistente resultaten om herbewerking te verminderen en de algehele kwaliteit van je productie te verbeteren? Maak kennis met Timesavers in hal 5, stand 101 tijdens de Blechexpo en ontdek jouw ontbraamoplossing. 

Timesavers International is, met meer dan 80 jaar ervaring en zijnde de wereldwijde Grindingmaster, de specialist als het gaat om slijpmachines. Een breed productassortiment met veel verschillende machineconfiguraties biedt een oplossing voor elke bedrijfsgrootte. De Timesavers machines zijn geschikt voor slakverwijdering, ontbramen, het afronden van randen, laser oxide verwijdering en finishen. 

Populaire selectie 

Timesavers brengt weer de populairste machineoplossingen en handling opties naar de beurs. Het complete assortiment roterende borstelmachines zal worden gepresenteerd. Deze machines hebben in ieder geval één ding gemeen: het creëren van die perfecte radius. Een radius ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt ook voor de kwaliteit van de latere coating en verflaag. Bovendien hebben we de kleine Manual Grinder, de 10 series. Deze machine is een instapmodel en vervangt het handmatig ontbramen. En ten slotte vind je op de stand oplossingen voor gereedschap en handling, zoals een borstelhouder, terugvoertafel en robot. 

Voor grote delen 

De 42 RB series is de grootste ontbraammachine met een beschikbare werkbreedte van 1350 en 1600 mm. Deze machine kan niet alleen grote onderdelen ontbramen, maar ook kleine van 50 x 50 mm. Dankzij de sterke vacuümtafel. Aan het begin bevindt zich een schuurband om te ontbramen en aan het eind een band voor het finishen. Daartussen zitten acht roterende borstels die in staat zijn om een radius van 2 mm op de randen te realiseren. Deze geüpdate versie van de machine is gebouwd met het oog op energiebesparing en heeft hier verschillende mogelijkheden voor. 

Slak verwijderen 

Is het nodig om slak te verwijderen van jullie plasmasnijdende onderdelen? De 32 RB series biedt uitkomst. Deze machine is uitgerust met hamerkoppen die de slak snel en gemakkelijk verwijderen. Bovendien zal er een natte stofafscheider van Absaugwerk GmbH worden geïnstalleerd, voor een optimale stofafscheiding. Dit garandeert een veiligere en gezondere werkplek voor de werknemers en is ook beter voor de werking van de machine. 

Handling oplossingen 

De nieuwe versie van de 22 RB series heeft een pictogrambesturing en een groter scherm om het gebruiksgemak nog meer te verhogen. Deze 600 mm brede machine is ideaal voor bedrijven die op kleinere schaal produceren. De machine wordt gepresenteerd in combinatie met een terugvoertafel van AMI Förder- und Lagertechnik. Terugvoertafels zijn handig voor machinebedieners, omdat ze niet langer heen en weer hoeven te lopen om de bewerkte onderdelen te pakken. Ze kunnen hun werk vanaf één plek voortzetten. Tijdbesparend en veel efficiënter! 

Vervanging voor haakse slijper 

Een perfecte vervanging voor een haakse slijper? De 10 series Manual Grinder is 3 tot 4 keer sneller dan slijpen met de hand. De betaalbare machine heeft vier wielen voor het eenvoudig verplaatsen en is uitgerust met twee koppen: een borstel en een schijf. Met de vele soorten gereedschap die beschikbaar zijn, kun je elke bewerking uitvoeren die je nodig hebt. Klaar om te optimaliseren? 

Spoiler alert! 

Op de Blechexpo tonen we je een nieuwe machineserie met roterende borstel. Ja! Je leest het goed. Een compleet nieuwe oplossing voor het bewerken van kleine onderdelen. Toepassingen zijn onder andere ontbramen, afronden en finishen. Benieuwd naar de machine en de resultaten? Kom dan zeker langs op onze stand. 

Hoe kunnen we jouw ontbraamuitdaging oplossen? Laat je adviseren door onze Timesavers-experts! 

Bezoek ons op de Blechexpo in Stuttgart van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 november, in hal 5, stand 101. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details