NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Plaatbewerking van morgen

Plaatbewerking van morgen

Er valt van 7 tot en met 10 november bijzonder veel te beleven in Stuttgart. De negen hallen van het beurscomplex daar zijn volledig volgeboekt voor de combinatie van de zestiende editie van de Blechexpo met de negende editie van Schweisstec. U mag heel wat ­primeurs bij exposanten verwachten, een bijzonder interessant randprogramma, en de uitreiking van de best-Award 2023. Kortom, alles wat u moet weten over plaatbewerking van morgen.

De tandem Blechexpo/Schweisstec dekt de volledige processequentie van moderne plaatbewerking af. De focus op toekomstbestendige oplossingen maakt deze beurs tot een populair event voor experten. “Negen volgeboekte hallen, een enorme interesse voor de vakbeurs, een ongelooflijk momentum”, vat Gerog Knauer, projectmanager voor Blechexpo/Schweisstec bij beurspromotor Schall, trots de situatie aan de vooravond van de beurs samen. “Het zal bijzonder opwindend worden, niet het minst door het brede aanbod van events dat geprogrammeerd staat”, voorspelt hij.

Volledige waardeketen van plaatbewerking

Wat u allemaal mag verwachten? De topics die aan bod komen op de beursvloer omvatten onder andere efficiënte procestechnologie, de meest recente ontwikkelingen in lasertechnologie, volledig met robots geautomatiseerde plaatbewerkingsmachines, hoogprecisiegereedschap en uitrusting voor persen, plooien en omvormen, en zelfs innovatieve microwaterjetsnijtechnologie. Uiteraard zal er aandacht zijn voor het tekort aan technisch geschoold personeel in de productie en welke oplossingen er bestaan om naar automatisering te grijpen in alle domeinen van plaatbewerking, van de materiaal handling tot en met de machine­bediening. De vooruitgang in de integratie van productiedata om de efficiëntie in de planning, uitvoering en analyse van productieprocessen te verhogen staat eveneens hoog op de agenda. Kortom, de volledige waardeketen in plaatbewerking komt aan bod, in een aangename atmosfeer.

Innovaties in de kijker

Een van de events die met stip in de agenda staan is de uitreiking van de best-Award tijdens de eerste beursnamiddag, een initiatief van de Duitse vakbladen Blechnet en MM Maschinenmarkt. “Ik kijk er al enorm naar uit om alle inzendingen te beoordelen. Digitalisering, duurzaamheid en procesefficiëntie zullen zonder twijfel een cruciale rol spelen in deze sterke staaltjes techniek”, vertelt jurylid Philipp Leinhäupl, ontwerpingenieur bij Siemens. Ook Robin Kurth, group leader omvormmachines bij Fraunhofer IWU, blikt enthousiast vooruit: “Innovaties in productietechnologie zitten vaak in technische details die voor buitenstaander verborgen blijven. De award onthult ze niet alleen, maar stimuleert ook de uitwisseling van ideeën en inspiratie, belangrijke bouwstenen om een hightechhub te blijven en ze zelfs nog verder uit te breiden.” 

De vijf categorieën sluiten overigens aan bij de thematische indeling van de hallen. In 1, 3 en 5 staat perstechnologie centraal. In hal 7 draait alles om snij-, verbindings- en bevestigingstechnologie. In hal 10, ten slotte, staan de exposanten verzameld rond staal, metaalservice en oppervlaktebewerking. 

Goed gevuld randprogramma

Ook andere events op de beurs zullen de bezoekers naar de hallen lokken. Zo is er op de eerste beursdag onder meer de Blechexpo Stahl Convent, een conferentie die staal in de kijker zet en dit jaar als thema de uitdagingen in de markt van 2023 naar voren schuift. Op dag twee kunnen bezoekers terecht in het forum futureSteel. 

Voor het eerst zullen ook experten van deelnemende exposanten het woord krijgen op fora volgens de thematische indeling van de hallen. Op het programma staan het Stamping Forum (hal 4), het Schweisstec Forum (hal 7), het BEST forum (hal 9) en het Steel Forum (Kongress West). Op de derde beursdag zullen er ook bijkomende fora door specialisten van vakverenigingen ZVEI, IBU en EFB georganiseerd worden. Een uitgelezen kans om te profiteren van expertkennis, inspiratie en netwerkgelegenheid.

Praktische info
  • Waar? Messe Stuttgart
  • Wanneer? 7 tot en met 10 november
  • Openingsuren? Telkens van 9u. tot 17 u., op vrijdag tot 16 u.
  • Tickets? Dagticket 30 euro
  • Meer info? www.blechexpo-messe.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details