Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Producent, handelshuis én totaalleverancier in één

vlamboog_2_214411140-bymat-brushline-1140-rs-hr_1-kopieren

1 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bedrijven kunnen perfect eigen producten op de markt brengen en tegelijk systemen van andere merken verdelen. Getuige daarvan is Vlamboog B.V., dat ontstond in 1948 met de ontwikkeling en productie van de eerste generatie elektrodehouders en gutstangen. Vandaag is de firma uitgegroeid tot een producent en handelshuis op het gebied van lasaccessoires en persoonlijke beschermingsmiddelen. De specialist is bovendien een totaalleverancier, die zijn klanten maximaal ondersteunt en ontzorgt.

Vlamboog B.V. als producent

Vlamboog B.V. is wereldwijd bekend als A-merk fabrikant van las-accessoires, elektrodehouders, koppelingen en gutstangen, die via importeurs, lasspecialisten en technische groothandels verkocht worden bij scheepswerven, in de offshore, de bouw, de mijnbouw, bij gieterijen en in de metaalverwerkende sector. “Eind jaren 90 startte de firma met de productie van de MultiVision lashelmen. Verder omvat het gamma  de Samson, Optimus, Victory en Progress elektrodehouders, de Weldsafe lasbenodigdheden en de Flair lasstangen”, zegt sales director Cornelis Alderlieste. “Sinds het samengaan met de afdeling Trade van Intersafe worden ook persoonlijke beschermingsmiddelen aangeboden.”

Vlamboog B.V. is wereldwijd bekend als A-merk fabrikant van lasaccessoires, elektrodehouders, koppelingen en gutstangen. Eind jaren 90 startte de firma met de productie van de MultiVision lashelmen.

 

Vlamboog B.V. als handelshuis

De specialist uit Dordrecht is tevens officieel importeur van meerdere vooraanstaande A-merken, waaronder Optrel, Bymat, Ansell, 3M en MSA. Vlamboog koopt vele honderden lasaccessoires en pbm’s in bij zorgvuldig geselecteerde producenten binnen en buiten Europa, waarmee ze door de jaren heen een goede relatie opgebouwd hebben. Dat gamma omvat onder meer laskabels, werkhandschoenen, lassets,
lasglas, wolfraamelektroden, gutselektroden, lasdekens, lashandschoenen, koppelingen, gelaatschermen, lasdekens, verse luchthelmen, mondkapjes en veiligheidsbrillen.

Vlamboog B.V. als totaalleverancier

Voor veel klanten zijn lasaccessoires en PBM’s echter maar een deel van het gevoerde of gebruikte productenpakket. “We willen hen maximaal ontzorgen, zodat ze zich kunnen focussen op de bredere bedrijfsvoering”, sluit Alderlieste af. “Klantspecifieke voorraden, private label leveringen en productbeschikbaarheidsgaranties zijn maar enkele voorbeelden van afspraken die ervoor zorgen dat de continuïteit in de bedrijfsvoering gewaarborgd blijft, terwijl de klanten op het gebied van lasaccessoires en PBM’s maximaal ontzorgd worden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details