NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
‘Schop in de grond’ voor nieuwe slimme fabriek voor op maat gemaakt metaal
Schop in de grond bij 247TailorSteel in Hooglede. Van links naar rechts: Aankomend burgemeester van Hooglede Frederik Demeyere, CEO 247TailorSteel Carl Berlo, oprichter van Vulsteke bedrijfsgebouwen Luc Vulsteke, en COO 247TailorSteel Frank Gelen.

‘Schop in de grond’ voor nieuwe slimme fabriek voor op maat gemaakt metaal

Het gaat hard. Steeds meer Vlaamse metaalbewerkers ontdekken de toegevoegde waarde die de op maat gesneden metalen platen, buizen en plooidelen van 247TailorSteel voor hen kunnen betekenen. Om zijn ambitie om binnen de 48 uur te kunnen leveren waar te maken, trekt de e-commerce specialist voor metaalbewerking nu een nieuwe vestiging op in het hart van West-Vlaanderen. Metaalvak tekende present voor de eerste ‘schop in de grond’ van de nieuwbouw.

Het was onder een stralende zon, dat 247TailorSteel CEO Carlo Berlo de aanwezigen trots toesprak in Hooglede. “Een jaar geleden stonden we voor een soortgelijk event op een braakliggend terrein in Langenau. Met een andere bouwfirma, een andere burgemeester, maar met dezelfde intentie. Een state-of-the-art slimme plaatbewerkingsfabriek uit de grond doen oprijzen. Twee weken geleden waren we daar om de productie officieel voor geopend te verklaren. Dat kunstje willen we nu hier herhalen. Er is nergens ter wereld een hogere concentratie van metaalverwerkende bedrijven van alle formaten dan hier. En dat doen we trouwens niet alleen, maar samen met onze partners. We geloven dat we enkel door samen te werken met onze leveranciers en klanten kunnen blijven groeien.”

In recordtempo naar nieuwe mijlpaal

De lat is dus duidelijk gelegd voor bouwfirma Vulsteke. Op iets minder dan twaalf maanden een volledig operationele nieuwe vestiging van 17.000 m² neerzetten. Er zullen gefaseerd twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf plooibanken worden geïnstalleerd. 

De aanwezigheid van een nieuwe 247TailorSteel fabriek in het hart van West-Vlaanderen moet niet alleen Belgische klanten beter helpen bedienen, maar ook de poort naar Noord-Frankrijk verder openen. 

247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Dankzij ons zelfontwikkelde Sophia® portaal kunnen klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week online bestellingen plaatsen, ontvangen zij binnen één minuut een offerte, én krijgen zij hun producten binnen 48 uur geleverd. Om die ambitie waar te maken proberen we klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen. Deze nieuwe productiefaciliteit is wederom een mooie mijlpaal en grote stap in deze richting”, aldus Berlo.

Op iets minder dan twaalf maanden zal 247TailorSteel hier een volledig operationele nieuwe vestiging neerzetten van 17.000 m².

Gezocht: 250 medewerkers

Ook voor de lokale werkgelegenheid in en rond Hooglede is de komst van 247TailorSteel een goede zaak. Eenmaal de slimme fabriek voor op maat gesneden metalen platen, buizen en plooidelen op volle toeren draait, zullen er 250 medewerkers in tewerkgesteld worden. 

Ervaring in de metaalsector is overigens geen must voor het toekomstige personeel. “Die opleiding krijgen ze van ons. We kunnen pizzakoeriers transformeren in de beste laseroperatoren”, voegt Berlo er met een knipoog aan toe “We zoeken vooral medewerkers met die goede West-Vlaamse mentaliteit, die hard willen werken in teamverband. We mogen hier dan wel 22 miljoen in nieuwe state-of-the-art machines investeren, uiteindelijk zijn het onze medewerkers die onze ambities waarmaken.”

Opsteker voor de regio

Ook aankomend burgemeester Frederik Demeyere was bijzonder opgetogen met 247TailorSteel’s keuze voor Hooglede. “Een enorme opsteker voor de lokale werkgelegenheid”, noemde hij het. “Ik heb zelf geen kennis van metaalbewerking, mijn achtergrond ligt in archeologie. Vroeger vond je op deze plek een groot eikenbos, waar de indringende geur van houtskool hing. Het hout werd hier immers gecontroleerd gesmoord om houtskool van te maken dat diende om de oven van de smidse aan te vuren om metalen objecten te maken. Met de komst van de activiteiten van 247TailorSteel is de cirkel nu rond. Er zal hier een toekomstgerichte industriële vestiging ontstaan, die van toegevoegde waarde is voor Hooglede en de regio.”    

247TailorSteel in feiten

– Omzet 160 miljoen
– Meer dan 700 medewerkers
– 30.000 klanten
– 185.000 m² oppervlakte, verdeeld over zes locaties

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details