NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Siemens zet digitalisering, duurzaamheid en gebruikservaring centraal op Machineering 2023

Siemens zet digitalisering, duurzaamheid en gebruikservaring centraal op Machineering 2023

Livedemonstraties zetten innovaties voor machinebouwers en -gebruikers in de kijker

Op Machineering 2023, de toonaangevende vakbeurs voor de Belgische maakindustrie en machinebouw die plaatsvindt van 29 tot 31 maart, demonstreert Siemens hoe de analyse van productiegegevens werktuigmachines kunnen verbeteren. De technologiespeler onthult er ook allerlei innovaties om de digitale transformatie van bedrijven te versnellen, met een aanbod gericht op zowel de werktuigbouwer als de -gebruiker. Hierbij staan digitalisering, duurzaamheid en gebruikservaring steeds centraal.

Siemens toont van 29 tot 31 maart zijn aanbod voor werktuigmachinebouwers en -gebruikers op Machineering 2023. Zo zijn er voor bouwers onder meer de Sinumerik ONE en digital twin in machinebouw die de productiviteit kunnen verhogen. Die optimalisatie, verder gefaciliteerd door Industrial Edge for Machine Tools, biedt een snellere weg naar een meer efficiënte apparatuur.

Machinegebruikers worden dan weer ondersteund via onder andere Run MyVirtual Machine, waarmee ze hun programmeertijd kunnen verkorten. Experten van Siemens demonstreren op de beurs aan de hand van Sinumerik ONE CNC-systemen en de continue analyse van productiegegevens (Analyze MyWorkpiece/Toolpath) ook hoe het juiste werktuigonderdeel efficiënter kan worden geproduceerd.

Innovatieve platformen

Met hun open, digitale businessplatform Siemens Xcelerator toont de technologische marktleider hoe de reële en digitale wereld naadloos met elkaar verbonden kunnen worden. Het platform helpt klanten in diverse sectoren om meerwaarde te creëren en hun digitale transformatie te versnellen. Tegelijkertijd zorgt Siemens Xcelerator er ook voor dat de bouw en het gebruik van de machines flexibeler en duurzamer worden. Het platform omvat naast een portfolio van hardware, software en digitale diensten, ook een groeiend ecosysteem aan partners en een forum dat interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars verder vergemakkelijkt.

Op Machineering 2023 worden daarnaast allerlei innovaties voor de werktuigmachine-apps Manage MyResources/Tools, Manage MyResources/Programs en Analyze MyPerformance/OEE gepresenteerd. Dankzij onder andere een meer uitgebreide connectiviteit hebben deze oplossingen nu nog meer in huis voor de ideale verbinding tussen machines en resourcemanagement. Ook de reeds beschikbare apps Manage MyMachines, Manage MyMachines/Remote en Analyze MyMachine/Condition kregen een upgrade. De applicaties stellen gebruikers in staat om bij het verspanen van werkstukken gegevens op te halen en te analyseren voor een meer gestroomlijnde onderhoudsplanning.

Zeven stappen naar digitalisering

Siemens pakt digitalisering aan in zeven stappen voor een duurzame en succesvolle digitale transformatie. Dat stappenplan stelt productfabrikanten, machine- en lijnbouwers in staat om hun volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren met een krachtige digital twin, die de echte en de digitale wereld combineert. Op de stand van Siemens ontdekken bezoekers hoe deze servicebenadering hen kan begeleiden tijdens hun digitaal transformatietraject.

Met Mcenter, het platform voor een efficiënte werkvloer, zorgt Siemens voor een slimme en naadloze aansluiting van bewerkingsmachines op het IT-landschap van het bedrijf. Het platform helpt onderdelenfabrikanten de complexiteit van hun IT-beheer te verminderen door middel van centrale platformfunctionaliteiten. Onderdelenfabrikanten zullen zo uitdagingen overwinnen zoals het huidige gebrek aan informatie van de machine als gevolg van op papier gebaseerde productie-informatie. Ze zorgen voor volledige transparantie en consistentie van gegevens op de hele werkvloer.

Daarnaast maken bezoekers ook kennis met Industrial Connectivity services, een industrieel platform om de shopfloor te connecteren richting alle bovenliggende systemen (ERP/MES/SCADA), en Predictive Services voor drivetoepassingen.Met Sinamics S120 Combi biedt Siemens bovendien een compacte en robuuste aandrijving voor compacte draai- en freesmachines. Het Sinamics S120 platform verhoogt de prestaties van machines, of het nu gaat om continue materiaalbanen of geklokte en hoogdynamische processen zoals CNC-werktuigmachines.

Livedemonstraties

De experts van Siemens delen al hun kennis over digitalisering, duurzaamheid en gebruikservaring tijdens verschillende livedemonstraties. Bij de eerste demonstratie, Model Predictive Services for Drive Systems, kunnen geïnteresseerden de werking aanschouwen van drie servicepakketten om aandrijvingen te beheren en onderhoud te optimaliseren. Daarnaast wordt tijdens een tweede livedemonstratie, Model Sinumerik ONE, aan de slag gegaan met digitalisering en het Sinumerik CNC-systeem, dat productiviteit maximaliseert door productievere en efficiëntere gereedschapsmachines mogelijk te maken.

Bezoekers vinden Siemens op Stand 153 van de vakbeurs in Brussels Expo, Paleis 8. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen via deze link.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.