NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Staal nauwkeurig verwerken tot platen op maat
In het Poolse stadje Stargard opende de specialist Van Heyghen Stal Polska, een ultramoderne productiesite om de Centraal-Europese markt te kunnen bevoorraden.

Staal nauwkeurig verwerken tot platen op maat

Gepatenteerd plaatmateriaal biedt voordelen bij het bewerken

Naast een up-to-date machinepark en geschoold personeel is de keuze van kwaliteitsvol plaatmateriaal cruciaal voor de productie van hoogwaardige machinebouw en metaalconstructies. Daarvoor doet men best een beroep op een partner met kennis van zaken. Bij Van Heyghen Staal, met hoofdzetel in Evergem (Gent) en bijkomende productiefaciliteit in Polen, ademen ze als het ware plaatstaal. Om aan de vragen uit de markt te voldoen, ontwikkelde de fabrikant de LaserpressPlus® platen.

Van Heyghen Staal is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van staalplaten. De hoofdzetel en belangrijkste productiefaciliteit van deze Europese marktleider bevindt zich in Evergem, vlak bij de haven van Gent en met poort naar de Noordzee via het kanaal Gent-Terneuzen. Als grondstof voor het plaatmateriaal dienen grote rollen staal met een gewicht tot wel 32 ton. Die worden aangevoerd via de havens van Gent en Antwerpen.

De innovatieve LaserpressPlus® platen bieden heel wat voordelen bij het buigen, stansen en ponsen én bij het snijden met plasma- en lasertechnologie.

Focus op internationalisatie

Van Heyghen Staal werd opgericht in 1981 door Henri Van Heyghen, die al op jonge leeftijd door de microbe van het staal gebeten was. Hij ontdekte veel op de schrootwerf van zijn grootvader zaliger. Hij zag ook al snel de talrijke mogelijkheden stroomafwaarts in de toeleveringsketen. Hij startte dan ook met de verwerking van staal op rollen. Intussen heeft dit familiebedrijf een sterke reputatie opgebouwd binnen de Europese plaatstaalindustrie. Het kloppend hart van de Europese activiteiten ligt in Evergem, waar in een productiehal verschillende cut-to-length lijnen ondergebracht zijn. Met zusterbedrijf Europickling werd op dezelfde site ook een eigen beitserij opgestart. In het Poolse stadje Stargard, vlak bij de haven van Szczecin, opende de specialist in 2015 Van Heyghen Stal Polska, een ultramoderne productiesite om de Centraal-Europese markt te kunnen bevoorraden. 

Het gevolg is een versterkte positie op de Europese markt. Van Heyghen Staal richt zich op nichemarkten en streeft ernaar om synergieën en waarde te creëren tussen de verschillende activiteiten en haar klanten. Het was de eerste speler in Noord-Europa met een beitserij voor de verwerking van een breed gamma aan coilproducten, die niet verbonden was aan een staalfabriek. Ook de lancering van het Europese patent was een schot in de roos.

De LaserpressPlus® platen van Van Heyghen Staal worden gebruikt om de meest uiteenlopende en vaak complexe constructies te realiseren.

LaserpressPlus® staalplaten

Van Heyghen Staal produceert staalplaten gekenmerkt door zeer strikte toleranties op de vlakheid, een betere controle van de dikte en een optimale oppervlakteafwerking voor talloze toepassingen in de maakindustrie. Hierdoor kunnen ze een constante en gemeten verlenging van de dikte over de volledige plaat garanderen. Dankzij deze unieke, geavanceerde manier van produceren bereikt het materiaal kwalitatief ongekende hoogten. Dit resultaat is te danken aan het unieke koudnawalstuig in de lijn voor het decoilen en vlakken van coils tot platen. Dat neemt immers alle interne spanningen tot in de kern van de plaat weg, optimaliseert de vlakheid en het oppervlakte-aspect, en reduceert bovendien diktevariaties aanzienlijk. Deze reeks hoogwaardige producten wordt verkocht onder de merknaam LaserpressPlus®. Dankzij de fijnkorrelige structuur, de hoge elasticiteit en een gegarandeerde tolerantie op de vlakheid van maximum 3 mm/m tot LaserpressPlus® 460 en ½ EN op staal met hogere treksterkte, beantwoordt dit materiaal aan de strengste kwaliteitseisen. Deze platen verhogen de productiviteit tot 30%. Ze bestaan in verschillende kwaliteiten van warmgewalst staal en kunnen zowel gebeitst als ongebeitst verkregen worden, met natuurwalskanten of bezoomd.   

Voordelen dankzij LaserpressPlus®

Plasma- en lasersnijden
1. Sneller snijden: productiviteit tot 30% hoger dankzij een lager siliciumgehalte en een gaaf oppervlak
2. Perfecte vlakheid
3. Minimale braamvorming op de snijkanten

Geautomatiseerd buigen, stansen en ponsen
1. Uitstekende koude transformatie dankzij een hogere elasticiteit
2. Tolerantie op de vlakheid = maximaal 3 mm/m tot LaserpressPlus® 460
3. Verfijnde metallurgie met strikte toleranties: nauwkeurig buigen en een perfecte herhaling stuk per stuk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.