Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Structuur- en kabelveerdempers op Precisiebeurs

Kabelveer-dempers—Alle-producttypes-zijn-bijzonder-goed-besta
Kabelveerdempers – Alle producttypes zijn bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling.

Tekst | ACE Stoßdämpfer

Beeld | ACE Stoßdämpfer

12 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op de Precisiebeurs gaf ACE Stoßdämpfer acte de présence met onder meer zijn TUBUS en de kabelveerdempers. De TUBUS structuurdemper is RGA getest en is daarmee onder voorwaarden geschikt voor toepassingen in een cleanroom. In tegenstelling tot de standaarddemper bevat deze demper géén kleurstoffen. De kabelveerdempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling. Tegelijkertijd beschikken ze over permanent hoge vibratie-, schok- en stootdempende eigenschappen. Ze worden gekenmerkt door flexibiliteit en veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Bovendien kunnen de rvs kabels worden voorzien van een coating. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke uitvoeringen van deze dempers kan een breed scala aan belastingen en trillingen worden opgevangen en/of geïsoleerd.

De TUBUS demper van ACE heeft zijn dempingseigenschappen vooral te danken aan het unieke materiaal. De onderhoudsvrije inbouwklare dempers bestaan uit speciaal co-polyester elastomeer. Dit materiaal warmt onder belasting slechts gering op en zorgt voor een gelijkblijvende demping. Het materiaal en het wereldwijd unieke productieproces resulteren in de bijzondere dempingseigenschappen. De structuur van het elastomeer wordt dusdanig veranderd dat er individuele dempingseigenschappen ontstaan. Ten opzichte van demping met rubber, polyurethaan (PUR) of stalen veren bieden deze structuurdempers een flinke verbetering. Ze winnen het naast hun flexibele dempingseigenschappen ook qua levensduur van andere oplossingen. Die is twintig keer zo hoog vergeleken met urethaan dempers, tien keer hoger dan bij rubber dempers en vijf keer zo hoog als bij stalen veren. Qua flexibiliteit zijn de TUBUS structuurdempers van alle markten thuis. Ze zijn verkrijgbaar in zeven verschillende types en engineers kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikmaken van circa 150 producten.

De TUBUS TC-S productreeks van ACE.

Groot kosten-batenvoordeel

Belangrijk winstpunt van de kabelveerdempers zijn de hoge standtijden en daarmee een groot kosten-batenvoordeel. Een ander pluspunt is dat ze kwetsbare machines en onderdelen tijdens het transport optimaal beschermen. Daarnaast zijn de onderdelen onderhoudsvrij, hebben een speciale vorm en door de wrijving van de afzonderlijke draden beschikken ze bij elke toepassing over een bovengemiddeld goede demping. Ze zijn net zo geschikt als dempend element voor kwetsbare harde schijven en meetapparatuur als voor containers en zware machines – niet in de laatste plaats omdat door het gebruik van meerdere elementen de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Zo kunnen ze ook worden gebruikt in besturingskasten, bij pompen, compressoren en militaire toepassingen. Hun superioriteit onder moeilijke omstandigheden is te danken aan het gebruikte materiaal en het unieke ontwerp: de kabels zijn standaard gemaakt van rvs en kunnen indien gewenst ook worden voorzien van een coating. De bevestigingsbeugels worden standaard in aluminium geleverd maar zijn op aanvraag ook verkrijgbaar in rvs uitvoering.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details