Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Toepasbaarheid van verschillende RVS Finishes

26 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Bij het selecteren van uw metaalsoort heeft u keuze uit aluminium, staal, RVS en messing. Wanneer u kiest voor RVS zijn er vervolgens nog 27 beschikbare roestvaste staalsoorten. Welke kiest u? Veel van onze RVS-soorten zijn voorzien van een finish. Hier leest u welke finishes 247TailorSteel aanbiedt en wat het toevoegt aan uw product.

2R / BA finish

BA finish staat voor Bright Annealed finish en is ook wel bekend als 2R finish. Deze glanzende finish is herkenbaar aan het spiegelende oppervlak. Dit wordt geproduceerd door koudwalsen, gevolgd door gloeien in een beschermende atmosfeer. Deze afwerking wordt veelal gebruikt in huishoudelijke apparaten, denk aan de vaatwasser of wasmachine; door het gladde oppervlakte glijdt de kleding makkelijk door de machine. Door het spiegelende oppervlak wordt BA finish ook vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden of als wegspiegels in het verkeer. Door het gladde oppervlak is het RVS goed beschermd tegen corrosie, maar is het gevoelig voor krassen en andere beschadigingen. Wanneer de RVS plaat met BA finish beschadigd is, kan dit gevolgen hebben voor de corrosiebestendigheid.

2B finish

De 2B finish zorgt voor een visueel glad en effen oppervlak. De afwerking reflecteert weinig en vingerafdrukken blijven zichtbaar. RVS met deze afwerking wordt voornamelijk gebruikt in de chemische, industriële en voedingsindustrie, denk aan wasbakken, liften en goten. Bij voorkeur wordt het niet gebruikt op zichtbare plekken, maar draait het om de functionaliteit. Het is de meest gebruikte roestvaststalen oppervlakte afwerking. Het wordt geproduceerd door koudgewalst metaal te beitsen en vervolgens nog koud na te walsen. Hierdoor is het zeer corrosiebestendig en kan het tegen een krasje.

1D finish

De 1D finish is een standaard afwerking en heeft als doel om de goede corrosiebestendigheid te behouden. Het heeft een ruw oppervlak en een saai uiterlijk. Het wordt daarom ook voornamelijk gebruikt voor niet-decoratieve doeleinden. 1D wordt met name gebruikt voor dikkere platen en is vooral terug te vinden in de bouw, ovenbekleding en machines.

Deze bovenstaande finishes zijn bij 247TailorSteel verkrijgbaar en te selecteren in Sophia®. In het materialenoverzicht van RVS platen staan nog meer eigenschappen over een plaat zoals 1zF, K240 en K320. Dit zijn geen finishes maar geven wel iets aan over het uiterlijk van het materiaal. We lichten dit kort toe.

1zF

1zF is geen finish maar staat voor 1 zijde folie. De folie wordt op de kant van de afwerking aangebracht om het oppervlak te beschermen. De folie blijft zitten tijdens de bewerking van het RVS, plaatsing en wordt kort voor in gebruik name verwijderd. U kunt 1zF RVS-platen ook laten silken. Voeg hiervoor kantafronding toe aan uw order. De Timesaver behandelt de onderkant van de plaat, waardoor deze een richtingloze circulaire uitstraling krijgt. Dit is ook geen echte finish, maar geeft wel een nette uitstraling. Handig voor onderdelen waarvan twee zijden (deels) zichtbaar worden.

K240 en K320

K240 en K320 geeft aan dat het RVS is geschuurd of geslepen. De getallen staan voor de grofheid van het geschuurde oppervlak. Bij K320 is er een schuurlint gebruikt waar 320 korrels per cm2 zijn verwerkt, bij K240 is dit 240 korrels per cm2. Deze laatste wordt met name in het buitenland gebruikt. K240 zorgt voor een grover oppervlak maar ziet er wel goed uit. Dit geschuurde of geslepen RVS wordt ook wel ‘mat geborsteld’ genoemd. Geborsteld RVS kent vele toepassingen binnens- en buitenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trapleuningen, deurbeslag en ventilatieroosters. RVS K240 en K320 wordt vooral gekozen als het eindresultaat er mooi en strak uit moet zien. Daarnaast is het geslepen RVS duurzaam en onderhoudsarm.

Al het RVS van 247TailorSteel wordt voor u op maat gesneden en indien gewenst gekant en gesilkt. Bekijk het hier het complete materialenoverzicht.

Heeft u vragen over de finishes van onze RVS-platen? Onze Area Sales Managers vertellen er graag meer over. U kunt ook met uw vragen terecht bij onze Customer Service: 0315 270 375 of via service@247Tailorsteel.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details