NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
TRUMPF treedt toe tot het Quantum Technology & Application Consortium

TRUMPF treedt toe tot het Quantum Technology & Application Consortium

Het Quantum Technology & Application Consortium (QUTAC) heeft een nieuw lid: naast de twaalf bestaande leden zal ook het hightechbedrijf TRUMPF als onderdeel van het consortium betrokken zijn bij het industriële gebruik van quantum computing. 

Quantum computing op het gebied van werktuigmachines en industriële lasers

“Met het hightechbedrijf TRUMPF verwelkomen we een ander zeer innovatief Duits bedrijf bij QUTAC, dat essentiële toepassingsgebieden van kwantumcomputing uit de werktuigbouwkunde, netwerkproductie en lasertechnologie naar ons consortium zal brengen”, legt Jörn Messner, voorzitter van het QUTAC Executive Committee en CEO van Lufthansa Industry Solutions, uit. “Dit brengt ons een beslissende stap dichter bij een economisch succesvol quantum computing-ecosysteem en digitale soevereiniteit in Duitsland en Europa.”

Binnen QUTAC zal TRUMPF in eerste instantie betrokken zijn bij de werkgroepen Production &Logistics en Quantum Systems. Hierin gaat het bedrijf uit Ditzingen zich toeleggen op de ontwikkeling van een aantal quantum computing toepassingen. De focus ligt op het optimaliseren van machinebezetting in productie, beeldverwerking door machine learning en de mogelijke versnelling van machine learning via quantumcomputers. Daarnaast onderzoekt TRUMPF het gebruik van quantum computing om de warmte-input tijdens het lasersnijden te simuleren en de automatisering van productie-installaties te verbeteren. 

“Quantum computing is een van de sleuteltechnologieën voor de verdere ontwikkeling van Duitsland als bedrijfslocatie. Door ons bij het consortium aan te sluiten, zetten we consequent onze eerdere inzet op dit gebied voort en willen we bijdragen aan het bruikbaar maken van quantum computing voor de industrie”, zegt Frederick Struckmeier, die bij TRUMPF verantwoordelijk is voor quantum computing-toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details