NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Uw materiaal efficiënt opslaan en gebruiken

Uw materiaal efficiënt opslaan en gebruiken

Materiaal moet eenvoudig toegankelijk zijn voor de gebruiker. Dat is de rode draad doorheen het volledige gamma aan opslag­systemen van Eurostorage. Voor elk type plaat of profiel heeft het bedrijf uit Nevele een passende oplossing in aanbieding. Het ondersteunt ­metaalbewerkers ook met de integratie in het productieproces.

Staan uw platen verticaal gestockeerd? Dan is een platenklem de betere keuze.

 

Om dat toe te passen op platen en profielen voor metaalbewerkers zijn systemen met uitrolbare laden een populaire keuze. De operator kan er het materiaal rechtstreeks in laden bij levering en hij haalt het er dan even eenvoudig weer uit wanneer tijd is om het te verwerken. Hoe het materiaal er precies uitrolt, hangt af van het gekozen systeem. Ook hierin heeft Eurostorage een resem mogelijkheden voor zijn klanten. Manueel uitrollen kan uiteraard, maar voor zwaardere lasten kan een draaihendel of zelfs een volledig gemotoriseerde oplossing soelaas brengen. Een investering in deze opslagsystemen levert significante voordelen op: de snelheid van werken kan omhoog (en dus bespaart u arbeidskosten), maar belangrijker nog, ook het comfort, de veiligheid en de ergonomie van uw medewerkers gaan er gevoelig op vooruit.

Voor Eurostorage is het belangrijk dat u, voor welk systeem u ook kiest, altijd rechtstreeks toegang heeft tot elke plaat of elk profiel.

 

Integratie van opslag in productie

Eurostorage geeft niet alleen advies over welk opslagsysteem het beste bij uw producten en productie past, maar ondersteunt u ook bij de integratie in uw proces. Idealiter gebeurt de opslag zo dicht mogelijk in de buurt van de machine die het materiaal zal verwerken. Dat staat garant voor de snelste overdracht en het kleinste tijdverlies. Wanneer het metalen platen betreft, wordt er vaak gekozen voor een vacuümsysteem met zuignappen om het materiaal zo efficiënt mogelijk tot bij de machine te krijgen. Op die manier hoeft de operator geen fysieke inspanningen te leveren. Het enige wat dan nog moet gebeuren is de afstandsbediening gebruiken om het materiaal naar de machine te begeleiden. Staan uw platen verticaal gestockeerd? Dan is een platenklem de betere keuze, vooral voor de opslag van kleinere platen of reststukken die soms ook nog manueel uitgeladen worden.

Idealiter gebeurt de opslag zo dicht mogelijk in de buurt van de machine die het materiaal zal verwerken.

 

Altijd toegang tot elke plaat of profiel

Voor Eurostorage is het belangrijk dat u, voor welk systeem u ook kiest, altijd rechtstreeks toegang heeft tot elke plaat of elk profiel. Het idee erachter is duidelijk: verhinderen dat bepaalde materialen jaren in het magazijn blijven liggen of dat er bij elke nieuwe levering materiaal bovenop wordt geplaatst. Met een ladensysteem kan dit perfect gerealiseerd worden. Het geeft als bijkomend voordeel dat de aanwezigheid van verschillende laden zorgt voor een goede structuur en een duidelijk overzicht van wat er nog op stock is. Wilt u het materiaal stockeren per soort of per project? De keuze is aan u, zodat de werking van uw bedrijf geoptimaliseerd kan worden. Labels helpen er mee voor zorgen dat duidelijk is wat waar hoort, hoeveel er nog in voorraad is en wanneer er moet bijbesteld worden.

Wilt u het materiaal stockeren per soort of per project? De keuze is aan u, zodat de werking van uw bedrijf geoptimaliseerd kan worden.

 

Voor elk materiaal een specifieke opslagoplossing

Voor alle types materialen en afmetingen heeft Eurostorage een specifieke opslagoplossing in huis. Of het nu gaat om kleine platen van 1 à 2 m of om zware platen van 6 m, er bestaat altijd een passende oplossing. En dat geldt evenzeer voor langgoed: lichte kokerprofielen of zware, volle assen met lengtes van 3, 6 of 12 m, ze vinden allemaal een plaatsje in de standaardmodellen van Eurostorage. Voor meer informatie, foto’s en video’s van alle systemen, kan u terecht op de website.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.