NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Vakbeurzen Maintenance, M+R en Worksafe Flanders 2023 scoren sterk dankzij 5% méér bezoekers en klimmen zo naar 5398 bezoekers en 300 exposanten.

Vakbeurzen Maintenance, M+R en Worksafe Flanders 2023 scoren sterk dankzij 5% méér bezoekers en klimmen zo naar 5398 bezoekers en 300 exposanten.

De beurskalender valt weer in zijn vertrouwde plooi. Zo kon Antwerp Expo voor het eerst sinds 2019 weer de deuren openen voor de vaste combinatie van vakbeurzen: Maintenance, M+R en Worksafe Flanders. De uitverkochte beursvloer met 300 exposanten liet alvast het beste vermoeden voor de start. En of de bezoekers dat apprecieerden. Het beurscombo bracht 5.398 unieke bezoekers op de been, 5% meer dan in 2019. 

Vorig jaar was de eerste voorzichtige aanzet van Easyfairs Belgium om zijn gesmaakte industriële vakbeurzen te organiseren. Toen in een samenstelling met Pumps & Valves in plaats van Worksafe. Een goede editie, zeker, maar wel met de nodige voorzichtigheid nog ingebouwd bij de bezoekers. Met deze editie kunnen we het coronatijdperk helemaal achter ons laten. Het bruiste als vanouds op de beursvloer. Met veel bezoekers, veel demo’s, veel netwerken in de verschillende bars en veel aandachtige luisteraars in de Masterclasses (meer dan 100 deelnemers)… Kortom, alles wat een goede beurs nodig heeft. 

Kruisbestuiving op de beursvloer 

Opvallend was hoe goed de beurzen elkaar wel versterkten. Meet- en regeltechniekers hebben immers diverse PBM’s nodig. Preventieadviseurs zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de onderhoudsploeg. En geen voorspellend onderhoud vandaag zonder slimme instrumenten. Aan kruisbestuivingen dus geen gebrek. Alle drie de beurzen eindigden in de groene cijfers. 

Demo’s als grote trekpleister 

De keuze voor de demo’s op de beursvloer bleken eveneens een schot in de roos. Op M+R betrof het de VR en AR oplossingen van Acta, waarin virtueel aangeleerd werd hoe een filterprocedure werkt of hoe je de inspectieronde voor de opstart van een pomp kon afronden. Op Maintenance demonstreerde Skyebase in de Drone Zone hoe drones voor inzichtelijke datacaptatie kunnen zorgen in moeilijk te bereiken plaatsen en hoe ze met NDT-inspectietechnologie diktemetingen, B-scans of lasinspecties kunnen uitvoeren. 

Nocturne groot succes 

Het zwaartepunt van de beurs lag naar goede gewoonte in de nocturne op woensdagavond. Bezoekers konden er tijdens een Industry After Work Event genieten van de ideale sfeer voor netwerken. Het zoemde en gonsde van bedrijvigheid in de hallen van Antwerp Expo. Met dank aan een heel divers bezoekerspubliek overigens, want de animatie gebeurde door robots. 

Innovation Awards 

Samen konden ze ontdekken wie dit jaar met de Innovation Awards aan de haal ging. Op Maintenance koos de jury samengesteld door sectorfederatie BEMAS voor de Loctite Pulse van Henkel, een digitale IIoT-oplossing om bij te dragen aan de betrouwbaarheid van een site. De M+R Innovation award, uitgereikt door ingenieursvereniging ie-net was voor de Ethernet-APL veldschakelaar van Pepperl+Fuchs voor een naadloze, genetwerkte communicatie rechtstreeks en onbelemmerd vanuit het veldniveau. De publieksprijzen waren respectievelijk voor I-Care en Elscolab. Daarnaast viel ook Agristo in de prijzen. De aardappelspecialist heeft voortaan het Technisch Team van het Jaar in de rangen. Een erkenning van BEMAS voor de implementatie van een EAM-systeem over verschillende sites heen. De publieksprijs ging naar A&S energie voor de hoge beschikbaarheden van hun installaties. 

Grote tevredenheid 

Kortom, Maintenance, M+R en Worksafe waren samen goed voor twee dagen boordevol actie, goede gesprekken en interessante projecten. Een editie die scoorde op vlak van kwaliteit en kwantiteit. De tevredenheid onder de exposanten was na afloop dan ook groot. Maar liefst 86% van de 300 exposanten bevestigde nu reeds zijn deelname voor de volgende edities. Voor Worksafe Flanders en M+R is dat in maart 2025, Maintenance keert al een jaartje eerder terug in combinatie met Pumps & Valves. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.