NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Vijf dringende redenen om werk te maken van een schone en comfortabele metaalindustrie

Vijf dringende redenen om werk te maken van een schone en comfortabele metaalindustrie

De werkomstandigheden in de metaalsector zijn de afgelopen decennia behoorlijk verbeterd. Toch is er in veel productiehallen nog ruimte voor verbetering: te koud, te warm, te tochtig, te stoffig … Hoe ernstig is dat eigenlijk? Volgens Eddy Van der Auwermeulen, Managing Director Colt International, gaat het hier om een belangrijke uitdaging. Met de lancering van het Comfort Colt Klimaat geeft Colt International vijf goede redenen om werk te maken van gezonde fabrieken met een comfortabel werkklimaat.

Colt International

1 Behoud van je beste werknemers

Een goed klimaat speelt een cruciale rol in enerzijds de aanwerving van nieuwe medewerkers en anderzijds het behoud van bestaande. Met de schaarste aan technisch personeel, zal een ongezond werkklimaat de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen.

2 Gezondheid van je werknemers

Vervuiling op de werkplek, kan aanleiding geven tot gezondheidsproblemen en ziekteverzuim. Stof, las- of oliedampen of zelfs een te hoge temperatuur zijn een aanslag op de gezondheid. Hittestress kan leiden tot slaapproblemen, hoofdpijn, huidklachten en concentratieverlies.

3 Productiviteit

Colt International

Ook al nemen medewerkers geen ontslag en melden ze zich niet ziek, toch zal een ongezond werkklimaat zijn impact hebben op de productiviteit. Vooral op zomerdagen met hoge temperaturen kan er een enorm
productiviteitsverlies optreden (tot 40%).

4 Product- en proceskwaliteit

Daarnaast is er het productieproces zelf. Veel processen in de metaalindustrie vereisen immers een goed geconditioneerde ruimte.

5 Milieuwinst én commerciële winst

Een investering in een comfortabel werk-klimaat verdient zichzelf terug. Vergeleken met traditionele systemen, zijn de technieken die Colt toepast bijzonder energiezuinig, terwijl ze ook een lagere startinvestering vereisen. Reken daar dan nog de daling in werkverzuim en de winst in productiviteit bovenop …  


Comfort Colt Klimaat

Logo De Frisse Fabriek Diverse TalenVan der Auwermeulen: “Ons Comfort Colt Klimaat is geen standaardoplossing. Dat kan ook niet, want elke fabriek heeft andere klimatologische kenmerken. Wij ontwikkelen daarom altijd een systeem op maat, dat zich doorlopend aanpast aan de omstandigheden binnen in de hal én aan het weer buiten. Per project bepalen we welke technieken nodig zijn, variërend van mechanische en natuurlijke ventilatie tot mechanische en natuurlijke koeling en plasmafiltratie. Het resultaat: schone lucht van constante temperatuur in alle seizoenen, zonder dat er sprake is van onderdruk of tochtstromen.”

Eddy Van der Auwermeulen.

Eddy Van der Auwermeulen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details