Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Volledig automatiseerbare snelwissel van klemmen zonder gereedschap

Naamloos-4 kopiëren
Met de SCHUNK RAPIDO-snelwissel kunnen 3-klauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgebouwd. Een vergrendelingsmechanisme zorgt voor de hoogste mate van veiligheid, vooral als de klauwplaat wordt gebruikt op een horizontale of hangende spil. Het systeem kan zowel handmatig als volledig automatisch worden bediend.

27 januari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Voor zo’n snelle klemwissel moeten de RAPIDO-kleminzetstukken op de basis of tussenklemmen worden geplaatst en achteruit worden bewogen totdat ze op hun plaats klikken. Het wisselen kan handmatig worden gedaan of in het geval van klauwplaten met geïntegreerde basisklemmen, volledig automatisch met een robot.

Een vergrendelingsmechanisme zorgt altijd voor een veilige grip van de ingeklikte kleminserts, ook als ze niet zijn vastgeklemd. Het systeem kan worden gebruikt ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst. Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de SCHUNK RAPIDO een goede herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm voor vele soorten nabewerkingen. Het snelwisselsysteem kan worden gebruikt voor ID- en OD-opspanning. Om de nodige flexibiliteit te garanderen, heeft SCHUNK een concept van klemvormen gelanceerd, bestaande uit zachte kleminserts van verschillende hoogtes. Bovendien kunnen dankzij dit concept kleminserts met klauwcontour, toepassingsspecifieke of lichtere uitvoeringen in zeer korte tijd als aangepaste standaardversie worden geproduceerd, of kunnen de gebruikers ze zelf bewerken. Op verzoek kunnen de RAPIDO-kleminzetstukken individueel worden uitgerust met een RFID-chip, QR-code of een individuele etikettering. Andere varianten zijn verkrijgbaar als een speciaal ontwerp.

Volledig ingebouwd of als retrofitset

SCHUNK RAPIDO is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: volledig geïntegreerd in de SCHUNK elektrische klauwplaat. In dit geval wordt de klauwplaat uitgerust met de RAPIDO-basisklem voordat deze SCHUNK verlaat. Het ontgrendelen van de kleminserts kan handmatig of volledig automatisch gebeuren. Bij de tweede versie kan de RAPIDO eenvoudig achteraf worden gemonteerd op reeds beschikbare klauwplaten door een RAPIDO-tussenklem op de bestaande basisklem te plaatsen en door het respectieve RAPIDO-kleminsert te vervangen. Deze versie kan handmatig worden vervangen door middel van een pen. Als de tussenklem wordt verwijderd, kunnen verder spanklauwen met conventionele interfaces worden gebruikt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details