NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Volledig automatiseerbare snelwissel van klemmen zonder gereedschap
Met de SCHUNK RAPIDO-snelwissel kunnen 3-klauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgebouwd. Een vergrendelingsmechanisme zorgt voor de hoogste mate van veiligheid, vooral als de klauwplaat wordt gebruikt op een horizontale of hangende spil. Het systeem kan zowel handmatig als volledig automatisch worden bediend.

Volledig automatiseerbare snelwissel van klemmen zonder gereedschap

Voor zo’n snelle klemwissel moeten de RAPIDO-kleminzetstukken op de basis of tussenklemmen worden geplaatst en achteruit worden bewogen totdat ze op hun plaats klikken. Het wisselen kan handmatig worden gedaan of in het geval van klauwplaten met geïntegreerde basisklemmen, volledig automatisch met een robot.

Een vergrendelingsmechanisme zorgt altijd voor een veilige grip van de ingeklikte kleminserts, ook als ze niet zijn vastgeklemd. Het systeem kan worden gebruikt ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst. Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de SCHUNK RAPIDO een goede herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm voor vele soorten nabewerkingen. Het snelwisselsysteem kan worden gebruikt voor ID- en OD-opspanning. Om de nodige flexibiliteit te garanderen, heeft SCHUNK een concept van klemvormen gelanceerd, bestaande uit zachte kleminserts van verschillende hoogtes. Bovendien kunnen dankzij dit concept kleminserts met klauwcontour, toepassingsspecifieke of lichtere uitvoeringen in zeer korte tijd als aangepaste standaardversie worden geproduceerd, of kunnen de gebruikers ze zelf bewerken. Op verzoek kunnen de RAPIDO-kleminzetstukken individueel worden uitgerust met een RFID-chip, QR-code of een individuele etikettering. Andere varianten zijn verkrijgbaar als een speciaal ontwerp.

Volledig ingebouwd of als retrofitset

SCHUNK RAPIDO is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: volledig geïntegreerd in de SCHUNK elektrische klauwplaat. In dit geval wordt de klauwplaat uitgerust met de RAPIDO-basisklem voordat deze SCHUNK verlaat. Het ontgrendelen van de kleminserts kan handmatig of volledig automatisch gebeuren. Bij de tweede versie kan de RAPIDO eenvoudig achteraf worden gemonteerd op reeds beschikbare klauwplaten door een RAPIDO-tussenklem op de bestaande basisklem te plaatsen en door het respectieve RAPIDO-kleminsert te vervangen. Deze versie kan handmatig worden vervangen door middel van een pen. Als de tussenklem wordt verwijderd, kunnen verder spanklauwen met conventionele interfaces worden gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.