NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voor sommige toepassingen is geen hoogtechnologische machine nodig
Het gebouw van het Chinese zusterbedrijf Shanghai CNC Machine Tool Co.

Voor sommige toepassingen is geen hoogtechnologische machine nodig

Voor bepaalde toepassingen is een hoogtechnologische en uiterst performante machine gewoon overmaat. Bovendien houden starters en kleinere bedrijven, maar ook de grotere, het budget goed in de gaten. Met zijn kwaliteitsvolle plaatbewerkingsmachines tegen een aanvaardbare prijs is Deratech hier een ideale partner. CNC-gestuurde plaatscharen, plooibanken, ponsnibbelmachines, fiberlasersnijmachines, automatiseringsoplossingen, CAD/CAM-software en gereedschappen voor de verschillende machines – je vindt alles onder één dak op Industriepark E17/4 in Lokeren.

Van a tot z

Deratech is een gevestigde waarde op de markt van de plaatbewerkingsmachines. Het gamma van deze machinebouwer omvat onder meer de Varia hydraulische guillotineschaar met verstelbare kniphoek en de scharen met een oscillerende mesbalk van de Practica-reeks. Klanten die op zoek zijn naar een plooibank hebben de keuze tussen de compacte Minibend, de modulaire Ultima, de standaard uiterst complete Technica en de razendsnelle Hybrid met een hybride aandrijving en een energiebesparing tot 65%. De Dinamica is een servo-elektrische CNC-ponsnibbelmachine in 20 of 30 ton, en met Entra, Futura en Supera biedt de fabrikant ook een volledig gamma high-speed fiberlasermachine met een uiterste precisie en tot 3G asversnellingen. Daarnaast zijn er ook nog automatiseringsoplossingen en CAD/CAM-software. 

“We werken vanuit een duidelijke visie om de markt machines tegen een aanvaardbare prijs te bieden, zonder daarbij in te boeten op de kwaliteit van onderdelen en componenten. Alles gebeurt in eigen beheer. We ontwerpen en engineeren de systemen, en staan in voor de productie en levering. Dat gebeurt in ons zusterbedrijf Shanghai Deratech CNC Machine Tool Co., maar de eindmontage, de testen en de service gebeuren wel vanuit België. Aangezien we zelf het ontwerp doen, kunnen we machines op maat ontwikkelen en bouwen, volgens de behoeften en noden van de klant”, vertelt managing director Nico De Vooght. “Ook na de installatie en oplevering stopt het niet. We dragen immers service hoog in het vaandel. We ondersteunen onze klanten met een telefonische helpdesk, maar ook bijvoorbeeld bij de keuze van gereedschappen of het inplannen van een snelle interventie op de werkvloer. We investeren ook continu in de optimalisatie van het assortiment.”

De Entra fiberlasersnijmachine is een compact gebouwde instapmachine zonder wisseltafel.

Fiberlasersnijmachines

Bij Deratech merkten ze dat veel maakbedrijven met het dilemma zaten of ze zelf hun plaatmateriaal zouden snijden of dat productieproces toch zouden uitbesteden aan een externe partner. Wie dat in eigen huis doet, kan immers flexibeler op vragen van klanten reageren. In veel gevallen voldoet de snijkwaliteit van plasmatechnologie niet, maar de stap naar fiberlasersnijden willen ze toch niet zetten, omdat de investering te hoog is en het systeem niet rendabel zou zijn. Als die productiebedrijven geen extreem performant systeem met bronnen van 30 kW en 6-G asversnellingen nodig hebben, zijn de fiberlasersnijmachines Entra, Futura en Supera van Deratech een optie.

“Onze Supera is een allround systeem, beschikbaar in formaten 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en met een snijvermogen tussen 1 en 15 kW. Een Precitec of Raytools snijkop zorgt voor een stabiele, optimale snijkwaliteit bij de meest uiteenlopende materiaalsoorten en plaatdiktes. De IPG-fiberlasersnijbron is zo goed als onderhoudsvrij en staat garant voor een constant snijvermogen gedurende duizenden uren”, geeft de managing director aan. “Optioneel kunnen deze machines geleverd worden met een wisseltafel, een Precitec ProCutter snijkop met automatische focuspunt-instelling en een rotatie-as voor het snijden van ronde, vierkante en rechthoekige buizen. Ze kunnen ook gecombineerd worden met automatiseringssystemen voor een onbemande productie. Deze machines zijn niet de snelste op de markt, maar daarvan ligt deze doelgroep niet wakker, als ze maar een betrouwbare en betaalbare machine krijgen, die hen een hoge graad van afwerking garandeert.”

Bij Deratech gebeurt alles in eigen huis: ontwerp en productie in China, de eindmontage, testing en service vanuit België.

Nieuwbouw

De machinebouwer is verhuisd naar een nieuwe thuisbasis langs de E17 autoweg in Lokeren. Deze nieuwbouw met een oppervlakte van 2.500 m² omvat kantoren, een werkplaats en magazijnruimte, én er komt een experience center. “In deze showroom van 1.000 m² zullen klanten de plaatbewerkingsmachines in verschillende uitvoeringen tot in de kleinste details kunnen ontdekken”, sluit De Vooght af. “Bovendien zal het mogelijk zijn om de werking van de machines te demonstreren, ook met werkstukken die de klant zelf meebrengt, en komt er een one-stop-shop voor wisselstukken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details