NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voorbeschouwing Precisiebeurs 2019 | Al negentien jaar het jaarlijkse trefpunt in precisietechnologie

Voorbeschouwing Precisiebeurs 2019 | Al negentien jaar het jaarlijkse trefpunt in precisietechnologie

De maakindustrie draait op volle toeren. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en leggen druk op de productie van systemen en componenten. Nieuwe eisen en resulterende uitdagingen volgen elkaar in ijl tempo op. De Precisiebeurs op 13 en 14 november in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven is de ontmoetingsplek voor de professional, op zoek naar de nieuwste technologie op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica … Beurs, Meet & Match en een sterk internationaal programma van lezingen over techniek en strategie zorgen voor een uniek concept.

Als bezoeker van de Precisiebeurs maakt u kennis met ruim 280 specialistische bedrijven op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica …

 

Precisietechnologie krijgt de komende jaren een nog grotere betekenis voor de industrie. Grotere precisie en verregaande miniaturisatie zijn daarvoor de aanleiding. Deze technologie ontwikkelt zich in een hoog tempo, waarbij de grenzen nog lang niet bereikt zijn. Dit vraagt om specialisatie op veel gebieden. Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen is daarbij noodzakelijk om specifieke kennis te mobiliseren voor nieuwe oplossingen. De Precisiebeurs is uitgegroeid tot hét trefpunt van bedrijven en organisaties in hoog- en ultra-precisietechnologie. Tijdens de vorige editie in 2018 konden 3.500 bezoekers genieten van de innovaties van 290 exposanten en de lezingen van 65 sprekers. De negentiende editie van deze beurs gaat door op 13 en 14 november in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. “Bezoekers aan de Precisiebeurs maken kennis met ruim 280 specialistische bedrijven op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica … Verder ontmoeten ze productontwerpers, kennisinstituten en leveranciers van materialen, precisiemachines en meetmachines”, legt Bart Kooijmans, projectleider bij organisator Mikrocentrum, uit. “Productontwikkelaars of constructeurs komen in contact met specialisten die kunnen helpen met de realisatie van nieuwe producten. Voor inkopers liggen er kansen om kennis te maken met productontwikkelaars in precisietechnologie.”

Dit jaar wil organisator Mikrocentrum ook een podium bieden aan jong talent en jonge technologie met posterpresentaties op de beursvloer en slots met pitches van telkens 3 minuten in het lezingenprogramma.

 

Een uitgebreid programma

Parallel aan de expo biedt dit evenement ook een uitgebreid programma met ruim zestig lezingen, het Big Science congresprogramma, de Meet & Match door KvK en Enterprise Europe Network en de uitreiking van de Wim van der Hoek Award en de Ir. A. Davidson Award. De beursvloer, het lezingenprogramma en de Meet & Match worden opgebouwd door het bedrijfsleven, opleidingsinstituten, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubatorprogramma’s op het vakgebied. Dit jaar wil organisator Mikrocentrum ook een podium bieden aan jong talent en jonge technologie. “We kozen voor een constructie met posterpresentaties op de beursvloer en slots met pitches van telkens 3 minuten in het lezingenprogramma. Afstudeerprojecten, PhD projecten, studententeams, start-ups … al het jonge talent met speciale projecten of lopende uitdagingen op het gebied van precisietechnologie is welkom. Alle projecten moeten wel over relevante precisietechnieken gaan”, licht Kooijmans toe. “De voordelen voor de deelnemers zijn de naambekendheid, de commerciële zichtbaarheid en de mogelijke sponsorships. De exposanten hebben aangegeven, dat ze zeer geïnteresseerd zijn in deze talenten en hun projecten. De meest belovende Young Talent Pitch sleept een bedrag van 250 EUR in de wacht. We nodigen technische scholen, universiteiten en start-up delta’s uit om maximaal drie van hun pareltjes aan te melden. Hun namen worden al in de beurscampagnes en het drukwerk rond het event meegenomen.”

Informatie verzamelen en netwerken

De Precisiebeurs brengt dus efficiënt al de facetten bij elkaar, die nodig zijn om bedrijven op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te laten blijven opereren. Bezoekers krijgen er een update van alle nieuwste ontwikkelingen en kunnen ook volop netwerken. “Dit evenement is niet meer weg te denken uit de agenda’s van exposanten en bezoekers uit de branche”, sluit de projectleider af. “De beursvloer was begin 2019 al volledig volgeboekt. Bezoekers kunnen zich gratis registreren via onze website.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.