NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Accutechnologie krijgt  de wind in de zeilen

Accutechnologie krijgt de wind in de zeilen

Er is geen ontsnappen aan de elektrificatie van de maatschappij. Dat heeft ook Kärcher goed begrepen. Het bedrijf was al wereldleider in efficiënte en milieuvriendelijke reinigingstechniek en gaat nu nog dat stapje verder. Met de lancering van ‘Kärcher Battery Universe’ zet het meer dan ooit in op zelfvoorzienende, milieuvriendelijke en krachtige reinigingsapparaten. Voor de professionele gebruikers zullen de krachtige accu’s van het 36 V-platoform verkrijgbaar zijn met verschillende capaciteiten en uitwisselbaarheid, zodat met een en dezelfde batterij een breed gamma aan toestellen kan aangedreven worden.

Met de lancering van de eerste hogedrukreiniger in 1950 en de eerste mobiele hogedrukreiniger in 1984, heeft Kärcher zich altijd weten te onderscheiden als pionier. Momenteel staat de teller op patenten op 2018. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de ervaring met toestellen op batterijen al teruggaat tot 1986, toen de eerste vloerreiniger op accu het daglicht zag. Vandaag, meer dan dertig jaar later, heeft accutechnologie de wind in de zeilen en zal bij reiniging en onderhoud steeds belangrijker worden. Enerzijds ontstaan er nieuwe toepassingsmogelijkheden, wanneer toestellen in hun eigen energie kunnen voorzien. Anderzijds worden voor de gebruiker de werkzaamheden aanzienlijk lichter.
Handelingen zoals kabels afrollen, een contactdoos zoeken en kabels oprollen behoren tot het verleden, struikelvlokken verdwijnen en moeilijk bereikbare plaatsen worden eenvoudig te reinigingen. Dergelijke taken nemen bij de reiniging van gebouwen bij elkaar veel tijd in beslag. Door het gebruik van accu-apparaten kan tot wel 20% aan werktijd bespaard worden, in vergelijking met modellen met snoer.

Met een en dezelfde batterij kan voortaan een breed gamma aan toestellen aangedreven worden.

 

Nieuw batterijplatform

Dat 97% van de Kärcher producten al een milieuvriendelijke elektromotor als hart heeft, maakt dat de stap naar batterijkracht de logische volgende ontwikkeling is. Kärcher pakt meteen groots uit met de lancering van een nieuw batterijplatform. Accutechnologie heeft het voordeel van een eenvoudige handling, een groot gebruiksgemak, sterke prestaties, lage verbruikskosten en lage emissies. “Met de Kärcher Battery Universe zetten wij wederom een mijlpaal in onze branche. We bieden onze klanten hiermee een uitstekende technologie waarin onze meer dan dertig jaar lange ervaring en deskundigheid op het gebied van accu’s geïntegreerd is”, aldus Hartmut Jenner, CEO van Alfred Kärcher SE & Co. KG. “En dit is nog maar het begin. Voor het einde van 2020 zullen we nog eens meer dan twintig nieuwe accuproducten op de markt brengen.” Kärcher zal dus de komende jaren nog flink blijven investeren. Jaarlijks zal dat neerkomen op ongeveer 500.000 euro tot 2023. Het universum dat nu werd voorgesteld bestaat uit twee platformen: 18 V en 36 V.

Real Time Technology

Maar Kärcher zou Kärcher niet zijn, mocht het ook hier niet de grenzen willen verleggen. Een unique selling point wordt het lcd-scherm met ‘Real Time Technology’. Real Time Technology geeft naast de resterende accucapaciteit ook de resterende loop- en laadtijd in minuten aan. Door de krachtige unieke bescherming tegen waterstralen hoeft men tijdens reinigingsklussen niet op watergevoelige componenten te letten (klasse IPX5). De accu’s zijn daarnaast beschermd tegen stof. De accubehuizing is gemaakt van robuuste kunststof en daardoor uiterst stootvast. Dankzij het efficiënte temperatuurbeheer leveren de accu’s ook bij intensief gebruik een uitstekend vermogen. Hierbij beschermt de slimme celmonitoring tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Als een apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power accu’s voor een lange levensduur van de cellen.  


Kärcher in cijfers

69 jaar ervaring met elektrische motoren

33 jaar ervaring met batterijen

84 jaar ervaring in elektrisch
engineeren

43 batterijproducten

2 batterijplatformen

1 universum

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.