NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Waar moet je op letten als je je slijpproces wilt automatiseren? Er is een groot verschil tussen een lasproces en een slijpproces.

Waar moet je op letten als je je slijpproces wilt automatiseren? Er is een groot verschil tussen een lasproces en een slijpproces.

Automatiseren van je slijpproces: niet óf maar wanneer hoe en met wie.

De urgentie van automatiseren is in de maakindustrie wel duidelijk: dé vraag waar bijna de hele maakindustrie voor gesteld wordt: “Waar haal ik de mensen vandaan die het slijpwerk willen doen.” Urgentie wordt gevoeld. Het is niet zozeer de vraag óf we moeten automatiseren maar eerder hoe en met wie.

Automatiseren heeft een grote invloed op de bedrijfsprocessen. Zowel productie, als planning,  personeel maar ook de financiën stromen moeten klaar zijn voor een cultuuromslag.

Of je nu gaat werken met een cobot of een robot, verzamel de juiste mensen bij elkaar. Elk met hun eigen expertise op het gebied van de mogelijkheden van de cobot of robot, processen, end-of-arm-tools, schuur- en slijpmiddelen. Niemand heeft alle kennis in huis. Maak gebruik van alle specialisten!

Bovenstaande tips komen voort uit de klantendag die wij vorig jaar georganiseerd hebben in samenwerking met SHL (robot), TFT (cobot) en 3M (invloed van automatiseren op keuze van het schuurmateriaal).

Benieuwd wat we nog meer hebben geleerd en welke tips we meekregen? Download ons verslag van dit kennisevent!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details