NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Automatisering en digitalisering zijn verplicht
Maximilian Schaich, area sales manager voor België en Luxemburg bij TRUMPF

Automatisering en digitalisering zijn verplicht

Automatisering en digitalisering zijn meer dan een trend in de sector van de plaatbewerking. Ze zijn een must voor bedrijven die toekomstbestendig en concurrerend willen blijven. Wereldwijd neemt immers de vraag naar individualisering toe, wat betekent dat bedrijven hun productie snel en flexibel moeten aanpassen aan nieuwe vragen en onderdelen. Daarbij komen nog de toenemende kostendruk vanuit het buitenland en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Automatisering en digitalisering bieden bedrijven tal van mogelijkheden om deze uitdagingen aan te gaan.

Voor een digitaal gekoppelde productie zetten we bij TRUMPF in op Oseon, onze eigen software die vorig jaar uit TruTops Fab ontstond. Dit is een oplossing voor de planning, sturing en opvolging van de productie. Een stijging van vijftig procent op het vlak van productiviteit is hier geen uitzondering. Een bijzonder kenmerk van Oseon is dat de software de materiaalstroom in de productie volledig kan automatiseren. Een groot magazijn is daarvoor niet absoluut noodzakelijk. De software synchroniseert de materiaalstroom met de productieplanning. Hiervoor slaan gebruikers eerst hun productieplanning op in Oseon. De machines in het volledige productieproces sturen continu hun actuele data naar de software. Naast de gegevens van het productieplanning en de machines, beschikt de software ook over informatie met betrekking tot het laden, de materiaalvoorraad, de locatie van de afzonderlijke transportwagens, en de benodigde onderdelen in de productiehal. Om elk bedrijf het juiste niveau van digitalisering te bieden, bestaat Oseon in drie versies: Oseon Go, Oseon Grow en Oseon Flow.

Naast digitalisering werkt TRUMPF ook nauw samen met partners om klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst. Samen staat men immers sterker dan alleen. Om ideale omstandigheden voor het optimaliseren van de productiviteit in de fabrieken van onze klanten te creëren, moeten ook oplossingen en technologieën die het TRUMPF-portfolio aanvullen in het totale systeem geïntegreerd worden. Daartoe behoren technologieën zoals ontbramen en rechten van plaatmateriaal, het geautomatiseerde transport van onderdelen tussen machines, of de aanvoer via slimme materiaalopslag… om er maar een paar te noemen. Bedrijven zoals Jungheinrich, ARKU, STOPA, maar ook andere spelers hebben een jarenlange ervaring in deze materie. Met die partners werken we onder meer samen om interfaces te standaardiseren. Dit is een belangrijke voorwaarde om met onze Oseon-software het productieproces over de volledige flow te kunnen beheersen en een zo groot mogelijke transparantie te bieden.

Bij TRUMPF zien we onszelf als leverancier van oplossingen voor de volledige procesketen binnen de plaatbewerking. We streven ernaar om onze kennis met betrekking tot de productie en alle processen steeds weer verder te ontwikkelen. Ook in onze eigen Smart Factory bij de hoofdzetel in Ditzingen (Duitsland) maken we gebruik van de Oseon-software. Sinds 2020 maken we daar plaatwerk voor de productie van onze eigen machines. Kom gerust zelf een kijkje nemen. We nodigen u graag uit naar Ditzingen.  

Maximilian Schaich,
area sales manager voor België en Luxemburg bij TRUMPF

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details