NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Automatisering tot in de perfectie
Ook de sensatie van de recente open huis ontbreekt niet: de realisatie van de VW Bulli/T1 op een bewerkingscentrum type C 12.

Automatisering tot in de perfectie

‘Alles uit één hand’ – het is nog steeds het motto van Maschinenfabrik Berthold Hermle AG en dat zal opnieuw duidelijk zijn op de EMO in Hannover. Op stand C30 in hal 12 toont de machinebouwer op een oppervlakte van 560 m² drie automatiseringssystemen in een ­totaaloplossing en een bewerkingscentrum in een ‘Mill/Turn’-uitvoering. Alle machines zetten aan de hand van interessante bewerkingen de technologische voordelen van de HERMLE-producten in de kijker. Bezoekers kunnen er met vragen rond hun specifieke toepassingen bij de specialisten van de Duitse machinefabrikant terecht.

Robotsysteem RS 05-2 gecombineerd met een vijfassig bewerkingscentrum.

Bewerkingsmachines

Onder het motto ‘beter frezen’ biedt Maschinenfabrik Berthold Hermle AG al decennia lang hoogwaardige bewerkingscentra met een hoge precisie en een lange levensduur voor gebruik in de meest uiteenlopende sectoren. De machinebouwer heeft een volledig portfolio aan bewerkingscentra opgebouwd. De Performance-Line omvat drie modellen: instapmodel C 250, type C 400 voor de bewerking van grotere onderdelen, en topmodel C 650 voor een maximaal laadtafelvermogen en bijzonder grote freesstukken. Daarnaast is er de High-Performance-Line, met de C 12, C 22, C 32, C 42, C 52 en C 62. 

‘Mill/Turn’ variant van C 42 met spectaculaire demo van ‘Powerskiving’ en ‘Tannenbaumfräsen”.

Automatisering en digitalisering

Door het tekort aan technisch geschoolde medewerkers en de steeds strenger wordende eisen van de klanten op het vlak van kwaliteit en snelheid, is de vraag naar automatisering in de maakindustrie alleen maar toegenomen. Met dochteronderneming Hermle Systeemtechnik GmbH bouwde Hermle AG al zeer vroeg een eigen afdeling met focus op automatisering uit. Dit bleek de juiste toekomstgerichte beslissing, die zich vandaag meer dan terugbetaalt. Het aandeel van deze automatiseringsoplossingen is intussen boven de 50% gestegen. 

Een vijfassig bewerkingscentrum met een HS flex voor de handling van werkstukken tot 450 kg.

Het gamma omvat uiteenlopende producten. Zo zijn er de verschillende robotsystemen – van de RS 05-2 voor kleine pallets en componenten tot het RS 3 systeem voor werkstukken tot 420 kg. Voor zwaardere werkstukken tot 3 ton kan men de PW 3000 palletwisselaar gebruiken. De ingenieurs van Hermle gingen nog een stapje verder met de ontwikkeling van oplossingen die met verschillende machines gecombineerd konden worden. Het HS flex systeem is compatibel met zes machinetypes en uitgerust met één of twee opslagmodules voor maximum 40 pallets. Dit gamma werd uitgebreid met de HS flex heavy, voor de handling van werkstukken tot 1200 kg.

En er is nog meer, want Hermle investeert ook volop in de ontwikkeling van oplossingen om de processen te digitaliseren, verdeeld over de zogenaamde digitale bouwstenen Digital Production, Digital Service en Digital Operation.

Robotsysteem RS 1 gekoppeld aan een vijfassig bewerkingscentrum.

EMO in het teken van automatisering en digitalisering

Op de EMO ligt de focus bij Hermle duidelijk op automatiseringsoplossingen en het digitaliseren van bedrijfsprocessen, uiteraard steeds in combinatie met de bewerkingscentra uit het eigen portfolio. De firma toont drie totaaloplossingen voor de betrouwbare en efficiënte productie van kwaliteitsvolle werkstukken. Zo wordt een bewerkingscentrum C12 gecombineerd met een RS 05-2 robot, die werkstukken tot 10 kg op de machine kan laden en na bewerking kan afnemen. Instapmodel C 250 wordt gekoppeld aan een RS 1 robotsysteem, dat werkstukken tot 15 kg en pallets tot 60 kg flexibel kan grijpen, klemmen en laden. En een HS flex systeem voor de handling van werkstukken tot 450 kg en uitgerust met twee opslagmodules wordt verbonden met een C 32. 

Daarnaast loopt op een ‘Mill/Turn’-variant van de C 42 een spectaculaire demonstratie met ‘Powerskiving’ voor binnen- en buitenvertanding én ‘Tannenbaumfräsen’ voor de productie van motoronderdelen voor de lucht- en ruimtevaart. Ook de sensatie van de recente open huis mag natuurlijk niet ontbreken, met name de realisatie van de VW Bulli/T1 op een bewerkingscentrum type C 12. Op de standen van de partners EMUGE-FRANKEN en HEXAGON zullen trouwens ook bewerkingsmachines type C 32 te zien zijn. 

Hermle demonstreert dus verschillende oplossingen, maar besteedt ook aandacht aan de technologische ontwikkelingen. Bezoekers kunnen immers bij de experts terecht met hun vragen rond nieuwe productietechnieken, frees- en draaibewerkingen, digitale bouwstenen en speciale hardware.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details